Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 10 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Noiembrie 2018
Vizualizari: 582
Comentează add

Circulaţia metroului începe astăzi cu întârziere în contextul eşuării negocierilor cu administraţia companiei. Liderul Sindical Ion Rădoi, a spus că nu a încheiat un nou CCM.

Garniturile de metrou vor începe să circule după ora 6.oo la Bucureşti

radiojurnal

    Foto: Arhiva/ metrorex.ro.

Garniturile de metrou vor intra astăzi în circulaţie după ora 6.oo, în urma declanşării unei greve de avertisment de către Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou, în contextul eşuării negocierilor cu administraţia companiei.

Reporterul nostru, Cătălin Trandafir, a transmis în direct pentru jurnalul de la ora 5.oo de la Comandamentul de grevă, de la staţia Piaţa Unirii2.

Cătălin Trandafir: Greva de avertisment afectează la Metrou îi afectează călătorii doar cu o oră, pentru ca circulaţia metrourilor începe la ora 5.00, dar a fost declanşată la ora 4.oo pentru ca oamenii să nu intre la Staţii. La gurile de Metrou au fost puse încă de ieri afişe care avertizează publicul călător despre declanşarea grevei între orele 4.oo şi 6.oo, după care circulaţia va fi reliuată la întreaga sa capacitate. Principala revendicare ce a dus la organizarea acţiunii de protest din această dimineaţă este de natură salarială, sindicaliştii cerând o creştere de 42 de procente. În urma negocierilor avute până acum cu administraţia Metrorex,  ajungându-se la o ultimă cifră, de până la 18% de la care membrii de sindicat nu sunt dispuşi să facă prea mari concesii. 

Reporterul RRA, Cătălin Trandafir, a stat de vorbă cu liderul sindical Ion Rădoi care a precizat că nu a fost încheiat un nou Contract Colectiv de Muncă.

Ion Rădoi: Nu am reuşit să încheiem un nou Contract Colectiv de Muncă, pentru anul 2018- 2019. Am încercat ieri dezamorsarea acestui conflict la ultima negociere, care a avut loc. Directorul General a fost convocat la Minister de către ministrul Lucuian Şova şi i s-a spus că nu are dreptul să încerce această dezamorsare să nu mai negocieze cu reprezentanţii sindicatului. S-a încheiat un proces verbal în acest sens şi s-a retras. 

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a precizat ieri că există deschidere pentru negociere, dar nu pentru şantaj.

Şova a menţionat că solicitarea sindicaliştilor de la metrou, de mărire a salariilor, ar duce şi la scumpirea cartelelor.


Etichete metrougrevăbucureştinegocierisalarii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live