Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

21 Iulie 2018
Vizualizari: 881
Comentează add

Bulgarii spun că au început să ridice un gard în Dobrogea, pe linia frontierei terestre cu România, pentru a împiedica aducerea pestei porcine africane la ei în ţară.

"Gard de sârmă de 133 de kilometri" între România şi Bulgaria

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Foto: Pixabay.com.

Autorităţile din Bulgaria au luat mai multe măsuri pentru a preveni răspândirea pestei porcine africane - printre acestea, s-a început construirea unui gard de sârmă, pe o lungime de 133 de kilometri, de-a lungul frontierei terestre cu România, în Dobrogea.

În cadrul campaniei pentru prevenirea pestei porcine africane a început și reducerea populației de mistreți.

Vânătorii vor plăti numai 30 de leva, aproximativ 15 euro, pentru împușcarea unui mistreț. Ocolurile silvice au primit seturi pentru colectarea de probe, de verificare a existenței pestei porcine africane.

În țară a fost lansată o campanie de popularizare a măsurilor de prevenție. Creșterea porcilor, în condiții de libertate, în pădure, este practicată în unele zone ale țării. Experți veterinari avertizează că posibilitatea transferului în vara aceasta a epidemiei din România, în județul Silistra, este foarte mare.

Automobilele ce intră în Bulgaria prin punctul Silistra-Călărași sunt dezinfectate. Va începe și dezinfectarea la punctul Lipniţa-Kainargea. A fost interzis importul de alimente ce conțin carne de porc pentru consum propriu.


Etichete măsuriprevenirerăspândirepesta porcina africana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live