Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Ianuarie 2020
Vizualizari: 695
Comentează add

Autoritățile spun că viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti nu afectează habitatul speciei de gândac croitorul cenuşiu.

Gândacul croitorul cenuşiu „nu e afectat de autostrada Sibiu-Piteşti”

radiojurnal

Viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti nu afectează habitatul speciei de gândac croitorul cenuşiu, a declarat, astăzi, directorul general al ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu.

El a explicat, într-o conferinţă de presă la Râmnicu Vâlcea, că proiectul are deja toate acordurile necesare, traseul autostrăzii nu atinge parcul Cozia, iar în România respectiva specie de gândac nu este pe cale de dispariţie. 

Gheorghe Mihăilescu: Ideea că gândacul cenușiu al stejarului ar fi pe cale de dispariție în această zonă este o idee incorectă. În această zonă, avem stejar în afara ariei protejate, care este Parcul Național Cozia, pe Valea Băiașului, pe partea dreaptă tehnică a râului Valea Băiașul. Nu se oprește conectivitatea, înseamnând posibilitatea ca el să migreze. În literatura de specialitate este descris ca dăunător, produce pagube, și doar slăbește vegetația forestieră și o expune la uscare, dar este suficient de mult încât putem să spunem că nu prezintă un pericol din niciun considerent.

Conducerea ROMSILVA va transmite, mâine, Companiei Naţionale de Drumuri toate documentele necesare pentru întocmirea studiului de impact pe mediu, solicitat de Comisia Europeană.

Amintim că Bruxelles-ul a aprobat deja cererea de finanţare pentru acest proiect, dar a suspendat procedura de alocare a fondurilor până la primirea clarificărilor asupra celor 11 situri Natura 2000, aflate pe traseul autostrăzii şi pentru care forurile comunitare consideră că nu au fost luate suficiente măsuri de conservare.


Etichete gandaccroitorcenusiuautostrada

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live