Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

19 Octombrie 2010
Vizualizari: 1726
Comentează add

După 40 de ani, la finalul unei îndelungate perioade de restaurare, vizitatorii au acces liber şi în partea inferioară a celebrului amfiteatru roman.

Galeriile subterane ale Colosseumului pot fi vizitate Galeriile subterane ale Colosseumului pot fi vizitate - Conține galerie foto

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Galeriile subterane ale Colosseumului. Foto: Elena Postelnicu.

După 40 de ani, al treilea nivel al Colosseumului va fi deschis publicului.

La finalul unei îndelungate perioade de restaurare, vizitatorii au acces liber şi în partea inferioară a celebrului amfiteatru roman.

Pentru prima dată publicul va putea intra şi în galeriile subterane ale amfiteatrului, unde erau ţinuţi gladiatorii si animalele salbatice înainte de a intra în arenă.

Până acum, zona subterană a Colosseumului a fost considerată prea fragilă şi a fost închisă vizitatorilor.

Lucrările de restaurare au început în urmă cu un an, iar costul a fost de trei milioane euro. Programul de vizită este însă restricţionat.

Din cei aproximativ 19.000 de vizitatori dintr-o zi doar 250 vor putea coborî în subteran, adică doar 10 grupuri de câte 25 de persoane la un cost de 8 sau 12 euro biletul, în funcţie de ce alte obiective preferă în program. Este obligatorie însă rezervarea din timp.

Colosseumul este cel mai mare amfiteatru construit în Imperiul Roman (oval de 189 m cu 156 m, având o înălţime de 48,50 m).

Putea primi între 50.000 şi 70.000 de spectatori şi a fost folosit pentru luptele cu gladiatori şi alte spectacole publice aproape 500 de ani.


Etichete ColosseumItaliaRoma

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live