Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

24 Februarie 2019
Vizualizari: 466
Comentează add

UPDATE: La secţia de vot din Galaţi au fost pregătitre, în total, 10.000 de buletine de vot pentru alegeri parlamentare şi tot atâtea pentru referendum.

Galați: Secție de vot pentru cetățenii din Republica Moldova

maria-mandita-galati

Foto. Maria Măndiță.

UPDATE: Pe teritoriul României s-au amenajat 12 secţii de votare unde cetăţenii moldoveni îşi pot exprima, până la ora 21:00, opţiunea în cadrul scrutinului pentru alegerea noului Parlament de la Chişinău.

Două dintre secţii sunt în Bucureşti, iar restul în Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Iaşi, Suceava, Galaţi, Bacău şi Constanţa. Corespondentul RRA, Maria Măndiţă, a fost la secţia de votare deschisă la Galaţi.


Reporter: Până în acest moment procesul de vot s-a desfăşurat normal la Secţia de vot 50/68 amenajată în incinta sediului central al Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.


Nicolae Mîinea: Mă numesc Nicolae Mîinea, sunt preşedintele secţiei de votare din oraşul Galaţi.


Reporter: Cine poate vota aici şi cu ce fel de acte?


Nicolae Mîinea: Pot vota toţi cetăţenii Republicii Moldova. Votul se face doar în baza paşaportului pentru străinătate. Pentru prima dată, în toate secţiile de votare, inclusiv peste hotare, au fost instalate camere video care vor înregistra procesul de votare şi de numărare a voturilor.


Reporter: Deşi în prima parte a zilei nu s-au prezentat prea mulţi cetăţeni moldoveni la urne, cei care au făcut-o au avut un mesaj pentru concetăţenii lor, precum Maxim Talai, preşedintele Ligii Studenţilor Basarabeni din Galaţi.


Maxim Talai: Am făcut un apel spre toţi cetăţenii Republicii Moldova, oriunde s-ar afla, diaspora, să fim cât mai mulţi, pentru că poate se descurcă şi cei din ţară, însă cu diaspora sigur reuşim să avem un viitor mai bun, votul nostru contează.


Reporter: Cu ce gânduri aţi vent la vot?


-: Simt nevoia de schimbare. Este un popor obosit, tot tineretul este plecat, cred că şi dacă ai schimba ceva nu mai ai cu cine.
-: Sunt un tânăr foarte naiv, care crede că aceste voturi vor schimba ceva în Republica Moldova, dar oricum tinerii care sunt dotaţi cu discernământ şi luciditate trebuie să vină la vot. Miza se pune pe tineri, fiindcă tinerii trebuie să înfăptuiască schimbarea.  


Realizator: Lista completă a secţiilor de votare şi a locurilor unde au fost amplasate pe teritoriul României poate fi consultată şi pe site-ul nostru romania-actualitati.ro

---Știrea inițială---

La ora 7.00, a început procesul de vot şi la secţia de votare amenajată în sediul central al Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, situat pe strada Domnească la nr. 47.

Aici, sunt aşteptaţi să voteze, până la ora 21.00, toţi cetăţenii din Republica Moldova care se află în Galaţi.

La secţia de vot din Galaţi au fost pregătitre, în total, 10.000 de buletine de vot pentru alegeri parlamentare şi tot atâtea pentru referendum,  în condiţiile în care numărul studenţilor din Republica Moldova care învaţă la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi este în jur de 4.000. 


La nivelul României, pentru alegerile parlamentare și referendum republican consultativ, programate a se desfăşiura pe 24 februarie,  s-au amenajat  12 secții de vot, respectiv, la București, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Iași, Suceava, Galați, Bacău şi Constanța.


Etichete alegeri republica moldovagalatiromaniasectia de votareuniversitatea dunarea de jos galati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live