Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

1 August 2018
Vizualizari: 1178
Comentează add

În judeţul Galaţi a început un pelerinaj al credincioşilor creştin-ortodocşi cu o icoană considerată făcătoare de minuni.

Galaţi: Pelerinaj al credincioşilor creştin-ortodocşi

maria-mandita-galati

Icoana de la Manastirea Adam din judetul Galati o întruchipează pe Sfânta Maria cu pruncul Iisus în braţe si datează din 1559. Foto: edj.ro.

În judeţul Galaţi a început un pelerinaj al credincioşilor creştin-ortodocşi cu o icoană considerată făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam.

Procesiunea se va încheia cu o zi înainte de sărbătoarea Sfintei Marii.

Procesiunea cu sfânta icoană este o tradiţie desfăşurată în fiecare an, în postul Adormirii Maicii Domnului, icoana denumită de credincioşi 'Sfânta de la Adam' fiind purtată în toate cele 120 de biserici din cele cinci protopopiate ale judeţului Galaţi.

Icoana care o întruchipează pe Sfânta Maria cu pruncul Iisus în braţe datează din 1559 şi este cunoscută printre credincioşi drept făcătoare de minuni, fiind purtată în procesiuni în perioade de secetă sau boli.

Astăzi, icoana se află în bisericile din Protopopiatul Târgu Bujor, urmând să ajungă în municipiul Galaţi duminică, 5 august.

Pelerinajul se va încheia pe 14 august, la Mănăstirea Adam, când, de la ora 16:00, va fi oficiată slujba privegherii, după care icoana va fi purtată în procesiune până la altarul de vară al mănăstirii, unde Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi, va săvârşi slujba prohodului Maicii Domnului, în prezenţa evlavioşilor credincioşi veniţi la această mare sărbătoare.


Etichete Galaţipelerinajcredincioşi creştin-ortodocşiicoană făcătoare de minuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live