Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

7 Iulie 2020
Vizualizari: 209
Comentează add

La Spitalul Judeţean Galaţi creşte numărul angajaţilor confirmaţi cu noul coronavirus - astăzi sunt 53 de cazuri, cu 15 mai multe decât ieri.

Galați: Mai puțin de o sută de paturi libere pentru bolnavii de covid

maria-mandita-galati

În spitalele din judeţul Galaţi mai sunt libere mai puţin de 100 de paturi pentru bolnavii de coronavirus.

La ora actuală, cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19 se află la Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul CFR şi Spitalul TBC.

La Spitalul Judeţean Galaţi, însă, creşte numărul angajaţilor confirmaţi cu noul coronavirus - astăzi sunt 53 de cazuri, cu 15 mai multe decât ieri.

Printre cei infectați cu SARS-CoV-2 sunt cinci medici, o liftieră, restul fiind asistenți, infirmieri și brancardieri. În afară de testarea personalului medical și a pacienților care au venit în contact direct cu persoanele deja testate pozitiv la COVID-19, Direcția de Sănătate Publică Galați a dispus și dezinfectarea terminală a secțiilor în care s-au înregistrat focare de coronavirus. E

ste vorba despre patru secții, respectiv Medicală II, Chirurgie II, Cardiologie și Hematologie. Cât privește gradul de ocupare al spitalelor gălățene cu pacienții cu coronavirus, acesta este astăzi de 76%, astfel, din cele 338 de paturi destinate pacienților cu COVID-19, în spitalele gălățene mai sunt neocupate astăzi 81 de paturi, 257 fiind ocupate.

Cele mai mari grade de ocupare se înregistrează la spitalele: CFR - 96%, Spitalul TBC - 93% și Spitalul de Boli Infecțioase, unde gradul de ocupare este de 83%. Cei mai mulți pacienți cu COVID-19, respectiv 86, se află la Spitalul de Boli Infecțioase, după care urmează 77 de pacienți la Spitalul CFR, 75 la Spitalul TBC și 19 la Spitalul Municipal "Anton Cincu" din municipiul Tecuci.

Autoritățile locale fac apel la populație pentru a respecta măsurile preventive împotriva coronavirusului, astfel încât transmiterea comunitară a virusului să fie limitată.


Etichete (ii)covidgalatipaturispital

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live