Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

12 Iulie 2020
Vizualizari: 254
Comentează add

Galaţi este unul dintre judeţele unde au fost raportate cele mai multe noi îmbolnăviri cu COVID-19.

Galaţi, lider între judeţele cu noi îmbolnăviri de covid

maria-mandita-galati

Foto: MApN.

Numărul de cazuri noi de COVID-19 a atins ieri un nou record, aproape 700. Totalul infectărilor a depăşit, astfel, 32.000. Galaţi este unul dintre judeţele unde au fost raportate cele mai multe noi îmbolnăviri, un focar fiind chiar la Spitalul judeţean.

Potrivit datelor DSP Galați, numărul total al cadrelor medicale testate pozitiv COVID19 județul Galați a ajuns la 152, din care 78 sunt salariați ai celui mai mare spital din județ, Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Apostol Andrei.

Aici focarul de coronavirus a fost înregistrat săptămâna trecută, iar de atunci zilnic numărul cazurilor de persoane infectate a crescut, astfel că în acest moment cele mai multe cazuri se înregistrează la secțiile: medicină internă 2 - 28 de cazuri, cardiologie - 24 de cazuri și chirurgie generală 2 - 8 cazuri.

Sunt și alte secții în care au fost testate pozitiv cadre medicale, precum: UPU, oncologie, orologie medicină internă, reumatologie, ATI sau geriatrie. Având în vedere creșterea neobișnuit de mare de cazuri, prefectul județului Galați, Gabriel Avramescu, a făcut din nou apel la responsabilitatea și conștiința gălățenilor pentru a respecta măsurile elementare de protecție: purtarea corectă a măştii, spălarea pe mâini și păstrarea distanței regulamentare.

Totodată, prefectul județului Galați a anunțat că a solicitat suplimentarea la maxim a organelor de control, polițiști, jandarmi, lucrătorii ISU și polițiști locali pentru intensificarea controalelor privind respectarea normelor de protecție împotriva răspândirii coronavirusului.


Etichete (ii)galaticovidlider

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live