Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

12 Ianuarie 2020
Vizualizari: 499
Comentează add

Un bărbat, vecin cu părinții fetiței, a filmat momentul în care fetița, bătură de părinții ei, a fugit din casă, în curte, unde a rămas în frig deși era îmbrăcată sumar.

Galați, dosar penal: Fetiță de 7 ani, bătută și lăsată în frig de părinți Galați, dosar penal: Fetiță de 7 ani, bătută și lăsată în frig de părinți - Conține video

maria-mandita-galati

Foto: Arhivă.

Inspectoratul Județean Galați a deschis un dosar penal pentru violență în familie și rele tratamente aplicate minorului după ce un gălățean din comuna Gohor a sesizat autoritățile cu privire la faptul că o fetiță în vârstă de 7 ani este bătută de proprii părinți, fiind lăsată afară din casă, în frig.

Bărbatul, vecin cu părinții fetiței, a filmat, pe 10 ianuarie, seara, cu telefonul mobil momentul în care fetița, bătură de părinții ei, a fugit din casă, în curte, unde a rămas în frig, deși era îmbrăcată sumar.

Din filmarea bărbatului se poate vedea cu ambii părinți se află sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a luat fetița acasă la el și a sunat imediat Primăria din Gohor și Poliția, autoritățile reacționând prompt, fapt pentru care în aceeași seară fetița a și fost dusă într-un centru de primire minori din municipiul Galați.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Județene pentru Protecția Copilului Galați, Tania Calcan, fetița este consiliată psihologic, însă la examenul fizic s-a constatat că nu prezintă urme de violență pe corp.

Pe de altă parte, copila este emoțional afectată, menținonând că nu mai dorește să se întoarcă acasă, la mama sa.

Potrivit legislației în vigoare, mâine, o echipă a DJPDC va merge la Gohor pentru a face o anchetă socială acasă la fetiță și pentru a identifica în familia extinsă o rudă care să dorească să ia în îngrijire copila.

Totodată, drepturile părinților fetiței sunt în prezent suspendate, până când instanța va decide, fiind luată în calcul chiar și măsura decăderii din drepturi.

În caz, Inspectoratul Județean de Poliție Galați a deschis un dosar penal  pentru violență în familie și rele tratamente aplicate minorului.


Etichete galatifetita batutaparintidosar penalviolenta in familierele tratamentegohordjpdc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live