Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

11 August 2020
Vizualizari: 204
Comentează add

Administratorul unei societăţi comerciale din judeţul Galaţi este cercetat penal.

Galați: 35 tone de azotat de amoniu depozitate în condiţii improprii

maria-mandita-galati

Foto: Arhivă

Administratorul unei societăţi comerciale din judeţul Galaţi este cercetat penal, după ce la unul din punctele de lucru ale firmei sale au fost depistate 35 tone de azotat de amoniu depozitate în condiţii improprii.

Este substanţa inflamabilă care a explodat la Beirut acum o săptămână, dar şi la Mihăileşti, în 2004.


Reporter: Cantitatea impresionantă de azotat de amoniu a fost descoperită de polițiștii gălățeni la punctul de lucru al unei societăți comerciale agricole, în comuna gălățeană Vlădești, aflată la granița cu Republica Moldova.

Cantitatea era depozitată în condiții improprii, deși, conform legislației în vigoare, ea trebuie descărcată doar pe spații betonate și nu pe pământ și totodată, trebuie păstrată în spații închise și separat de alte produse care ar putea conduce la aprindere sau explozie.

În prezent, administratorul firmei este cercetat penal și dacă va fi găsit vinovat, ar putea fi condamnat la închisoare pe o perioadă cuprinsă între doi și șapte ani.

Şi în perioada următoare, atât Poliția, cât și Garda de Mediu Galați au ca tematică de verificare depozitele neconforme de azotat de amoniu din județ. Pe 24 mai 2004, la Mihăilești, o tragedie produsă de explozia unei cantități mai mici decât cele 35 de tone de azotat de amoniu descoperite acum în județul Galați, au explodat în urma răsturnării camionului care transporta substanța.

Suflul exploziei a provocat moartea a 18 persoane și rănirea altor 13, pe locul tragediei creându-se un crater cu adâncimea de şase metri și jumătate și o rază de 21 de metri.


Etichete galatiazotat de amoniu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live