Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA "-" LA "+" INFINIT Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

27 Februarie 2017
Vizualizari: 1446
Comentează add

Răsturnare de situaţie al Gala premiilor Oscar. Cel mai bun film este "Moonlight" şi nu "La La Land" aşa cum au anunţat iniţial prezentatorii galei de premiere.

Gafă istorică la decernarea premiilor Oscar

catalin-gombos

Foto: oscars.org.

 Până la situaţia incredibilă de la decernarea premiului pentru cel mai bun film, politicul a marcat cea de-a 89-a gală a premiilor Oscar.

Premiul Oscar pentru cel mai bun film al anului a fost câştigat de "Moonlight", chiar dacă iniţial a fost anunţat câştigător filmul "La la Land". Rectificarea greşelii s-a făcut în timp ce echipa filului "La La Land" urcase pe scenă şi unele persoane aveau deja în mâini celebra statuetă Oscar. 

Încă din debutul galei de premiere prezentatorul ceremoniilor, Jimmy Kimmel, a făcut o paralelă între acuzaţiile de rasism legate de Oscarurile de anul trecut, când niciun actor de culoare nu a fost nominalizat, şi cele care îl vizează pe preşedintele Donald Trump.

Kimmel a glumit şi cu privire la imaginea Statelor Unite, care ar fi urâte acum de toate celelalte ţări. De altfel, numeroşi participanţi la gală au purtat panglici albastre ale Uniunii Americane pentru Libertăţi Civile, o organizaţie prestigioasă care militează, printre altele, pentru drepturile minorităţilor sexuale, împtotriva pedepsei cu moartea, pentru dreptul combaterea discriminării şi dreptul femeilor de a avorta.

Organizaţia s-a opus vehement deciziei lui Donald Trump de a interzice accesul cetăţenilor din 7 ţări musulmane pe teritoriul Statelor Unite. Faţă de această decizie a protestat şi regizorul iranian Asghar Farhadi, care a boicotat ceremonia. Farhadi a obţinut în această seară cel de-al doilea Oscar din cariera sa cu "The Salesman", premiat pentru cel mai bun film străin.

Printre câştigătorii serii au fost şi actorii de culoare Viola Davis, cel mai bun rol feminin secundar în filmul "Fences" şi Mahershala Ali, cel mai bun rol masculin secundar în "Moonlight".

Oscarul pentru cel mai bun actor l-a primit Casey Affleck pentru "Manchester by the Sea", iar Emma Stone a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă.


Etichete oscarpremiigafăcel mai bunfilmactoractriţăsunetimagine

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live