Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

21 Ianuarie 2020
Vizualizari: 356
Comentează add

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat astăzi propunerile pentru conducerile marilor parchete.

Gabriela Scutea, propunerea MJ pentru postul de procuror general

diana-surdu

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat astăzi propunerile pentru conducerile marilor parchete.

Gabriela Scutea este propunerea pentru postul de procuror general al României. Pentru şefia DNA şi DIICOT sunt nominalizaţi procurorii Crin Bologa, respectiv Giorgiana Hosu.

Ministrul justiţiei şi-a motivat alegerea, într-o declaraţie de presă

Cătălin Predoiu: Am ales candidaţii care au prezentat, simultan, competență și experiență. M-am ferit de experimente, pentru că situația în care se află Ministerul Public nu permite experimente. Doamna procuror Gabriela Scutea a avut cea mai solidă prestație și cel mai solid dosar profesional depus dintre toți candidații. A demonstrat cunoaștere, viziune, forță și substanță profesională. Cunoaște bine MCV și este foarte bine cunoscută la Bruxelles.

Domnul procuror Crin Bologa a prezentat un proiect de management complet, concret, cu soluții aplicate. Aduce garanția că lupta anticorupție va continua energic, în condiții de deplin respect al drepturilor și garanțiilor procesuale. DIICOT prezintă particularitatea anchetelor transfrontaliere și prin aceasta a cooperării interinstituționale interne și externe. Doamna procuror Giorgiana Hosu stăpânește cel mai bine aceste dimensiuni. Proiectul de manegement a fost comprehensiv și prestația echilibrată, susținută de o cunoaștere panoramică a problemelor și activității DIICOT.

Cele trei propuneri vor fi trimise Consiliului Superior al Magistraturii pentru un aviz consultativ. Decizia finală îi va aparţine preşedintelui Klaus Iohannis.


Etichete procuror generalpropunere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live