Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 19 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

3 Noiembrie 2017
Vizualizari: 806
Comentează add

Ministrul transporturilor a demarat o anchetă la Metrorex după ce dimineaţă metroul a fost blocat 2 ore din cauza prăbuşirii pe şine a unor resturi rezultate în urma infiltraţiilor

Gabriela Firea a început demersurile pentru trecerea metroului la primărie

alex-lancuzov

Primarul Capitalei, Gabriela Firea  Foto: Arhivă

Ministrul transporturilor a dispus o anchetă amplă la Metrorex, după ce, în primele ore ale dimineţii, circulaţia metroului a fost întreruptă timp de două ore din cauza prăbuşirii unui jgheab de scurgere a infiltraţiilor din plafon, urmată de un scurt circuit.

Iniţial, ministrul transporturilor, Felix Stroe, a anunţat că l-a demis pe şeful de la Metrorex, Marin Aldea, din motive de lipsă de disciplină a muncii, dar potrivit unor surse din minister, se pare că el a rămas, deocamdată, în funcţie.

Directorul Metrorex este manager privat, iar decizia de demitere a conducerii poate fi luată doar de Consiliul de Administraţie al instituţiei, care a avut azi o şedinţă extraordinară, încheiată fără nici un anunţ de acest tip, precizează reporterul RRA Alexandru Lancuzov.

Pe de altă parte, primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, a anunţat că a făcut primele demersuri pentru ca Metroul să treacă în administrarea Primăriei Capitalei. 

Gabriela Firea: "Ieri am avut o întâlnire extrem de bună cu domnul ministru al transporturilor, Felix Stroe, care a înţeles perfect situaţia în care ne aflăm, pentru că Primăria este responsabilă pentru transportul din Bucureşti, dar nu are pârghiile pentru a putea să coordoneze eficient şi integrat toate mijloacele de transport din capitală.

Şi i-am transmis domnului ministru că solicităm în continuare transferul administrării Metroului la Primăra Capitalei. Guvernul, statul pot să rămână în continuare proprietari, dar noi să asigurăm investiţiile în continuare, dar subliniez, Metroul să fie transferat la Primărie cu tot cu subvenţie şi, de asemenea, cu tot cu investiţiile în curs."


Etichete MetrorexPrimăria CapitaleiGabriela FireaFelix StroeMinisterul Transporturilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live