Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 19 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 August 2017
Vizualizari: 818
Comentează add

Paginile instituţiilor trebuie modificate pentru a putea fi utilizate şi de persoanele cu dizabilităţi, a afirmat ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea

Gabriel Petrea: Paginile web ale instituţiilor trebuie modificate

radiojurnal

    Gabriel Petrea Foto: politicaromaneasca.ro.

Paginile de internet ale instituţiilor trebuie modificate pentru a putea fi utilizate şi de persoanele cu dizabilităţi, a afirmat, la Bistriţa, ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea.

În acest sens a fost creat un ghid pentru adaptarea site-urilor în aşa fel încât şi persoanele lipsite de vedere, spre exemplu, să poată afla informaţii de interes pentru ele.
 

Gabriel Petrea: Este un ghid care aranjează mult mai bine informaţia de pe pagină şi explică cum ar trebui ea să fie construit. În loc să pui o imagine care nu poate fi citită de persoane cu dizabiliţăţi, acele motoare care trasnformă scrisul în vorbire, sunt gratis. Se găsesc pe internet.

Ele pot fi şi achiziţionate dacă instituţia dispune de fonduri, dar pentru ca acele motoare să poată funcţiona pe o pagin web, ea trebuie să fie adaptată pentru acele motoare şi noi practic asta explicăm, cum să se construiască pagina web.


Etichete ministrul Consultării Publice şi Dialogului SocialGabriel Petreapagini de internetinstitutii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live