Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

14 Iunie 2015
Vizualizari: 1329
Comentează add

Liderul UNPR Gabriel Oprea a amenințat cu retragerea de la guvernare dacă PSD "modifică pe ascuns" Codul Penal în Parlament.

Gabriel Oprea amenință cu retragerea de la guvernare

alina-bordeiasu

Vicepremierul Gabriel Oprea. Arhivă/Foto: facebook.com.

Vicepremierul Gabriel Oprea, a anunţat astăzi că partidul pe care îl conduce, UNPR, va ieşi de la guvernare, dacă PSD va modifica pe ascuns în Parlament Codul penal şi Codul de procedură penală.

La emisiunea "După 20 de ani", difuzată la ProTv, Gabriel Oprea a declarat că UNPR susţine consolidarea justiţiei şi a statului român şi nu poate fi de acord cu nici o încercare de distrugere a acestor doi piloni ai democraţiei.

"Dacă cumva actuala coaliţie ar încerca să dărâme ceva din statul român, ne-a pierdut de partener şi i-am spus-o, inclusiv lui Victor Ponta şi vorbesc foarte serios. Nu sunt de acord cu astfel de modificări. Oricum, orice lege, orice cod, inclusiv acest Cod Penal normal că trebuie discutat, să existe o dezbatere publică cu toţi actorii.

"În schimb, dacă cineva, un grup vrea să-şi aranjeze anumite interese, nu sunt de acord cu acest lucru nici eu, nici partidul din care fac parte, UNPR-ul. Nu votăm aşa ceva", a spus Gabriel Oprea.

Declaraţiile liderului UNPR, Gabriel Oprea, vicepremier pe probleme de securitate naţională în Guvernul României, vin în contextul în care deputaţii din comisia juridică vor discuta, săptămâna viitoare, 22 de modificări la Codul Penal şi la cel de procedură penală.

Printre acestea este şi schimbarea modului în care se face arestarea preventivă, astfel încât această măsură să poată fi dispusă în baza unor dovezi temeinice, nu doar rezonabile, cum prevede actuala lege.


Etichete UNPRGabriel OpreaguvernarePSDmodificareCod PenalCod de procedura penalaParlamentlege

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live