Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

5 August 2013
Vizualizari: 1438
Comentează add

Fostul deputat PDSR de Ialomiţa este acuzat de furt de petrol, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Gabriel Bivolaru, reţinut de procurori

cristina-ghioca

Foto: Arhivă

Fostul deputat PDSR de Ialomiţa, Gabriel Bivolaru, a fost reţinut, pentru 24 de ore, luni dimineaţă, de procurorii constănţeni, alături de alte nouă persoane.

El este acuzat de furt de petrol, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii au organizat un flagrant în noaptea de vineri spre sâmbătă, când au fost folosite focuri de armă pentru oprirea persoanelor care sustrăgeau petrol din conducte.

Cele 10 persoane reţinute vor fi prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, ne-a transmis corespondentul Radio România, Mona Constantinescu.

În 1 aprilie 2004, fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru a fost încarcerat, ca urmare a sentinţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru păgubirea BRD cu aproape 50 de milioane de euro.

Acuzaţiile aduse au fost de fals, uz de fals, înşelăciune şi evaziune fiscală.
   
Potrivit procurorilor, el i-a avut complici pe Mona de Freitas şi pe Paula Monica Plazzotta (administrator de cont pentru cele zece firme), acestea fugind din România la scurt timp după ce anchetatorii au început cercetările în acest caz.

Gabriel Bivolaru a părăsit arestul în 2007
   
În 26 februarie 2007, Gabriel Bivolaru a părăsit arestul, fiind eliberat condiţionat ca urmare a deciziei Tribunalului Argeş, care a considerat că timpul petrecut în închisoare a fost suficient pentru reeducarea, scopul pedepsei a fost atins, iar recompensele primite ilegal de fostul deputat nu-i pot fi imputate.
   
În martie 2007, fostul deputat Gabriel Bivolaru a fost convocat la Parchetul instanţei supreme, pentru a fi audiat ca martor în dosarul deschis ca urmare a plângerii fostului premier Adrian Năstase împotriva anchetatorilor anticorupţie, pe care i-a acuzat de abuz în modul de soluţionare a cazului Zambaccian.
   
De asemenea, numele lui Gabriel Bivolaru a fost legat şi de dosarul privind traficarea unor brăţări dacice sustrase în 2001 din situl Sarmizegetusa Regia, aminteşte Mediafax.
 


Etichete Gabriel BivolarureţinereprocuroriÎnalta Curte de Casaţie şi JustiţieAdrian NăstaseZambaccian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live