Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Martie 2017
Vizualizari: 1323
Comentează add

Ministrul apărării vrea ca industria din România să fie integrată în efortul de înzestrare a armatei

G. Leş: România va cumpăra încă 20 de avioane multirol F-16

radiojurnal

Foto: Arhivă/Cătălin Purcaru

România intenţionează să cumpere încă cel puţin 20 de avioane multirol de tip F-16, pe lângă escadrila pe care Forţele Aeriene o au în prezent. Ministrul apărării, Gabriel Leş, a afirmat astăzi că ia în calcul posibilitatea integrării programului de înzestrare a armatei în industria naţională de apărăre. 

Gabriel Leş: "Dorim achiziţionarea a încă cel puţin 20 de avioane, avem în plan în acest moment, tot aşa, cu intenţia noastră de a face revitalizarea acestor aparate.

Vreau să respectăm legislaţia în vigoare şi vor fi proceduri pe care le vom face prin lege în parlament, pentru că sunt proceduri care depăşesc în decursul anului peste 100 de milioane de euro şi discutăm de finanţare multianuală şi de contracte multianuale şi ceea ce îmi doresc foarte mult, mai ales că avem acest angajament politic de 2%, să integrăm cât mai mult în industria din România, că e privată, că e de stat." 

Despre programul de înzestrare a armatei se va discuta, săptămâna viitoare, în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, a mai spus ministrul Gabriel Leş. El a anunţat că în aproximativ o lună va fi promovat în guvern cadrul legal pentru achiziţionarea a patru corvete multifuncţionale.


Etichete Gabriel LeşIndustria integrată în înzestrarea armatei20 de avioane F-16

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live