Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO - continuare Duminică, 25 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

15 Martie 2019
Vizualizari: 1318
Comentează add

Ministrul Gabriel Leş a anunţat că a înaintat Consiliului Suprem de Apărare propunerea pentru numirea generalului Laurian Anastasof în funcţia de locţiitor al şefului SMAp.

G. Leş a înaintat CSAT propunerea pentru locţiitorul şefului SMAp

radu-dobritoiu

Ministrul apărării naţionale Gabriel Leş a anunţat astăzi că a înaintat Consiliului Suprem de Apărare propunerea pentru numirea generalului locotenent Laurian Anastasof în funcţia de locţiitor al şefului Statului Major al Apărării.

Documentul a fost trimis Administraţiei Prezidenţiale acum două săptămâni. Generalul Anastasof este în prezent împuternicit de ministru în funcţia de prim locţiitor ceea ce presupune că nu are atribuţiile conferite prin numirea de preşedinte în urma propunerii către CSAT.

Dacă preşedintele Klaus Iohannis va accepta în CSAT această propunere şi îl va numi pe Laurian Anastasof ca locţiitor, generalul locotenent de aviaţie va deţine comanda Armatei până la definitivarea celor două procese în care Ministerul Apărării Naţionale a solicitat suspendarea respectiv anularea prelungirii mandatului generalului Nicolae Ciucă în funccţia de şef al SMAp.


Totodată, dacă va fi numit de preşedinte, în calitate de prim locţiitor al şefului SMAp, generalul Laurian Anastasof va deveni eligibil pentru funcţia de şef al apărării.

Înainte de a fi împuternicit ca locţiitor al şefului SMAp, generalul locotenent Laurian Anastasof a fost consilier personal al miniştrilor Mihai Fifor şi Gabriel Leş.
 


Etichete Gabriel Lesnumire Laurian AnastasofPropunere CSAT Anastasofpropunere numire loctiitor sef SMAp

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live