Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI ( * Meteo * Sport) Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

17 Martie 2017
Vizualizari: 744
Comentează add

Corina Creţu: Centura Capitalei, Autostrăzile Sibiu-Piteşti şi Ploieşti-Bacău reprezintă priorităţi esenţiale ale Comisiei Europene

G. Firea: Priorităţile sunt 250 de km piste de biciclete, parcări şi pasaje

atena-teognoste

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a discutat cu comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Creţu, despre proiectele care privesc Bucureştiul şi care ar putea beneficia de fonduri europene. Printre ele se numără realizarea a aproximativ 250 de kilometri de piste pentru biciclete.

Gabriela Firea: "Înfiinţarea reţelei utilitare pentru biciclete, piste de biciclete şi locuri de parcare, 250 kilometri, piste de biciclete, avem deja licitaţie şi studiu de fezabilitate, valoarea estimată ar fi de 50 de milioane de euro.

Aş adăuga Pasajul denivelat Petricani, Pasajul denivelat Andronache, un obiectiv foarte important pentru noi, şi, de asemenea, o zonă foarte aglomerată a Capitalei, cetăţenii au foarte mare dreptate să fie nemulţumiţi, pentru că lucrările trenează, mă refer la prelungirea Ghencea - Domeneşti, există licitaţie pentru studiul de fezabilitate şi valoarea estimată ar fi de 35 de milioane de euro."

Potrivit reporterului RRA Atena Teognoste, primarul general a precizat că pot fi accesate fonduri şi pentru modernizarea reţelelor de termoficare, dar în acest scop trebuie adoptată mai întâi strategia energetică a Capitalei.

Comisarul european Corina Creţu a apreciat că mai multe proiecte realizate cu fonduri europene au fost deblocate într-un timp relativ scurt. Ea speră ca Bucureştiul să reuşească să atragă cele două miliarde de euro pe care le are la dispoziţie din banii europeni şi a apreciat că Centura Bucureştiului este una dintre priorităţi.

Corina Creţu: "Din punctul nostru de vedere, al Comisiei Europene, Centura Capitalei, alături de Autostrada Sibiu-Piteşti şi Autostrada Ploieşti-Bacău, reprezintă priorităţi esenţiale în perioada următoare.

Bucureştiul mai are la dispoziţie 41 de milioane de euro pentru reabilitarea termică a clădirilor publice. Vreau să felicit sectoarele care au reuşit, este un program foarte popular în toată Europa, pentru că, practic, nu numai că se reconstruiesc aceste blocuri, nu este vorba numai de anvelopare, se realizează şi partea de căldură, de energie electrică şi este programul cel mai popular pentru că cetăţenii văd încă din prima lună beneficiile în factura energetică."


Etichete Gabriela FireaCorina Creţupriorităţile Capitaleiproiecte europene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live