Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Luni, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Decembrie 2017
Vizualizari: 783
Comentează add

Purtătorul de cuvânt al poliţiei române spune că dosarele au fost deschise în această dimineaţă pe numele unor persoane fizice

G. Drăgan: Dosare penale pentru instigare la tulburarea ordinii publice

radiojurnal

Sediul Inspectoratului General al Poliţiei Bucureşti foto: Arhivă

Poliţia Română face un apel către cetăţenii care vor să participe la manifestări publice să îşi exercite dreptul la liberă exprimare într-un mod civilizat. În aceste zile, pe reţelele sociale au apărut mesaje care incită la violenţă, după cum a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei, Georgian Drăgan.

El a precizat că poliţia a început cercetări, sub coordonarea unor procurori, faţă de mai multe persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de instigare la tulburarea ordinii şi a liniştii publice, prevăzute de articolul 368 din Codul Penal.

Georgian Drăgan: Toţi oamenii trebuie să cunoască faptul că aceste activităţi, aceste îndemnuri pot îmbrăca forma infracţiunii de instigare la tulburarea ordinii şi a liniştii publice.

De asemenea, la nivel teritorial au fost întocmite mai multe dosare de cercetare penală, în care poliţiştii efectuează verificări, cercetări sub coordonarea unităţilor de parchet teritorial competente pentru persoane bănuite de săvârşirea acestei infracţiuni.

Dosarele penale au fost deschise pe numele unor persoane fizice. Se efectuează cercetări, verificări în aceste momente sub coordonarea procurului de caz. Aceste dosare penale au fost întocmite în această dimineaţă


Etichete Poliţia Românămanifestări publiceincitare la violenţăinstigare la tulburarea ordinii şi a liniştii publice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live