Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

26 Iunie 2022
Vizualizari: 325
Comentează add

Statele membre ale Grupului celor Şapte state puternic industrializate (G7) au anunţat o interdicţie a importurilor de aur rusesc.

G7 anunţă o interdicţie a importurilor de aur rusesc

radio-romania-actualitati

  Premierul britanic, Boris Johnson.

Statele membre ale Grupului celor Şapte state puternic industrializate (G7) au anunţat o interdicţie a importurilor de aur rusesc, la debutul summitului G7, în Alpii Bavarezi, dominat de războiul din Ucraina şi de consecinţele acestuia - de la penuria de energie, la criza alimentară.
 
Decizia Marii Britanii, a SUA, Japoniei şi Canadei se încadrează în eforturile de a înăspri sancţiunile aplicate Moscovei, pentru a sista mijloacele de finanţare a invaziei în Ucraina, la mai bine de patru luni de la începutul conflictului pe care preşedintele rus, Vladimir Putin, îl numeşte o operaţiune militară specială.
 
"Măsurile pe care noi le-am anunţat astăzi vor lovi direct oligarhii ruşi şi nucleul maşinii de război a lui Putin", a declarat premierul britanic, Boris Johnson.
 
Un reprezentant de rang înalt al administraţiei SUA a declarat că G7 va face marţi un anunţ oficial cu privire la interdicţia importurilor de aur.
 
Pe lângă această măsură, liderii G7 au "convorbiri constructive" pe tema unei posibile plafonări a preţurilor pentru importurile de petrol rusesc, potrivit unei surse guvernamentale germane, transmite Reuters.

Etichete g7aurrusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live