Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

24 Septembrie 2009
Vizualizari: 1202
Comentează add

Liderii ţărilor industrializate se întâlnesc în oraşul american Pittsburg pentru a dezbate căile de revigorare a economiei mondiale.

G20 la Pittsburgh

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Reuniţi sub titulatura G20, ei vor discuta în principal despre reforma sistemului financiar internaţional.

Europenii şi americanii sunt încă serios divizaţi asupra modului în care să modifice structurile globale de reglementare financiară.

Unul dintre elementele cheie care va merita să fie atent analizat la summit este propunerea Administraţiei Obama privind un nou aşa-numit  "cadru pentru creşterea durabilă şi echilibrată".

Acesta ar trebui să aibă impact asupra dezechilibrelor şi disfuncţionalităţilor economiei globale, cum sunt , de pildă, masivul deficit bugetar al SUA şi surplusurile Chinei.

Cert este că la Pittsburg nu se aşteaptă anunţarea unor noi mari pachete de stimulente economice, ca la ultimul summit, din aprilie, de la Londra.

Din contră, cei 20 vor dezbate cum să reducă cheltuielile în timp ce se vor felicita unul pe celălalt pentru a fi coordonat băncile centrale pentru contracararea recesiunii globale.

Experţii spun că limitarea bonusurilor pentru directorii executivi va fi cea mai probabilă temă de acţiune, chiar dacă nu va merge atât de departe cum vor europenii, pentru că este considerată în SUA o temă populistă. Între alte teme ale summitului sunt consolidarea controalelor fiscale asupra băncilor, formularea de politici care să conducă la o creştere globală echilibrată şi durabilă şi mai multe angajamente în ce priveşte energia curată şi politicile asupra schimbării climaterice.


Etichete g20,preşedinte,pittsburgh,obama,lider,administraţie,londra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live