Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Octombrie 2021
Vizualizari: 212
Comentează add

G20 anunță "ajutoare pentru poporul afgan"

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

În cursul summitului virtual al liderilor G20 au fost făcute noi promisiuni de ajutorare a poporului afgan, însă mulţi dintre participanţi au subliniat faptul că acest lucru nu va însemna automat şi recunoaşterea administraţiei talibane.
 
BBC transmite că SUA au anunţat că ajutoarele vor fi distribuite prin intermediul organizaţiilor umanitare internaţionale. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis un pachet de sprijin valorând mai mult de un miliard de dolari. Ea a spus că aceşti bani reprezintă ajutoare umanitare care vor fi direcţionate prin organizaţiile umanitare internaţionale care acţionează în Afganistan.
 
Acest sprijin este separat de ajutoarele pentru dezvoltare care au sosit în Afganistan înainte de 15 august şi care erau distribuite de guvern şi de agenţiile guvernamentale. Doamna von der Leyen a separat foarte clar aceste două forme de ajutoare, încercând să arate astfel că poporul afgan nu va avea de suferit, dar totodată şi faptul că actualul guvern este unul care a preluat cu forţa controlul în ţară, un guvern care nu va fi încă recunoscut şi care nici nu va beneficia încă de ajutoarele pentru dezvoltare. 

Etichete Ursula von der LeyenAfganistanG20

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live