Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Prisăcariu

23 Iunie 2014
Vizualizari: 1002
Comentează add

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu a precizat că sondajele pentru desemnarea candidatului comun la prezidenţiale ar putea avea loc după 15 iulie.

Fuziunea PNL-PDL, "la o dată încă necunoscută"

andreea-prisacariu

Foto: facebook.com

Reprezentanţii PNL şi PDL nu au stabilit o dată precisă pentru fuziunea celor două partide.

Congresul liberalilor de la sfârşitul săptămânii va aborda, cu siguranţă, subiectul, iar în ceea ce-i priveşte pe democrat-liberali, ei afirmă că o decizie politică în acest sens va fi luată cât de curând, cel mai târziu la sfârşitul verii. 

Comisiile de specialitate ale PNL şi PDL vor prezenta, lunea viitoare, Comisiei mixte de negociere proiectul noului partid, cel de statut, planul politic şi economic, dar şi proiectul viitorului candidat la Preşedinţie, a declarat prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu.

"Aceste trei proiecte, redactate de către şefii de subcomisii, vor intra în discuţia colegilor de la PNL. După aceste discuţii, vom avea din nou consultări împreună şi vom finaliza proiectul de ţară, care este punctul central al procedurilor pe care le desfăşurăm acum" a mai spus liderul PDL. 

Cătălin Predoiu a declarat că, în ceea ce priveşte sigla şi numele noului partid, acestea urmează să fie finalizate după ce proiectele vor fi gata.

Şi purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, spune că nu a existat încă o întâlnire a Comisiei de statut pe aceste teme, însă cele două partide lucrează la un document.

Cristina Pocora a mai vorbit şi despre o evaluare a situaţiei din organizaţii. 

"Ceea ce s-a remarcat este că a început dialogul în toate organizaţiile judeţene. Sigur, unele organizaţii au dialogul mai avansat, altele sunt la început, dar premisele sunt pozitive" a mai spus Cristina Pocora. 

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu a mai precizat că sondajele pentru desemnarea candidatului comun la prezidenţiale ar putea avea loc după 15 iulie, fiind luate în calcul case de sondare a opiniei publice, atât din România, cât şi din străintate.


Etichete PNLPDLCătălin PredoiucandidatPreşedinţieCristina Pocorafuziune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live