Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

19 Octombrie 2018
Vizualizari: 517
Comentează add

Departamentul de Stat american a anunţat fuzionarea Consulatului General american de la Ierusalim cu noua Ambasadă americană din capitala Israelului.

Fuzionarea Consulatului General american de la Ierusalim cu noua Ambasadă

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.        Foto: commons.wikimedia.org/wiki/File:Mike_Pompeo_Official_Portrait_112th_Congress.jpg,

Departamentul de Stat american a anunţat fuzionarea Consulatului General american de la Ierusalim, care se ocupă în principal de relaţia cu palestinienii, cu noua Ambasadă americană din capitala Israelului. În opinia lui Saeb Erekat din conducerea OEP, această decizie are semnificaţia închiderii reprezentanţei specifice a Washingtonului pentru palestinieni, cu toate că prin Consulatul General american se acordau servicii pentru toţi.

Corespondenţă de la Ierusalim - Reporter: Dragoş Ciocîrlan - Până acum, consulul general american de la Ierusalim nu a depins de ambasadă, era subordonat direct Departamentului de Stat american şi se ocupa în special de relaţia cu Autoritatea Palestiniană.

Modelul a fost copiat de alţi consuli generali din Ierusalim, cu misiunea principală Autoritatea Palestiniană. Analiştii apreciază că actuala administraţie americană a mai făcut un pas în ceea ce-l priveşte pe liderul Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Prin această schimbare se creează o nouă unitate pentru afaceri palestiniene în cadrul Ambasadei americane. Consulatul se va afla sub coordonarea ambasadorului David Friedman.

Această decizie nu are semnificaţia unei schimbări în politica americană în privinţa Ierusalimului, Cisiordaniei sau Fâşiei Gaza, iar frontierele Ierusalimului fac obiectul negocierilor între părţi - a reamintit secretarul american, Mike Pompeo.


Etichete Consulat General americanIerusalimIsrael

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live