Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Breazu

26 Iulie 2010
Vizualizari: 1654
Comentează add

Vremea caniculară, instalată de la mijlocul lunii iunie la Moscova, a determinat unele "ajustări" în codul vestimentar al funcţionarilor de la Kremlin.

Fuste "mai scurte" la Kremlin

mihaela-breazu

După cum au recunoscut oficiali ai serviciului de presă al Kremlinului, în absenţa preşedintelui Dmitri Medvedev, care săptămâna trecută a efectuat două vizite în Finlanda şi Italia, funcţionarii de la Kremlin au primit permisiunea să vină "îmbrăcaţi mai lejer" la serviciu, de exemplu în blugi şi tricouri.

În plus, oficialii de la Kremlin pot să se răcorească şi cu "băuturi rămase în frigider de la festivităţile de 9 mai - Ziua Victoriei" armatei sovietice împotriva trupelor naziste.

Astfel, responsabilul unui departament din cadrul Administraţiei prezidenţiale ruse a recunoscut că le-a permis subordonaţilor să se prezinte la birou "îmbrăcaţi mai uşor'"- bărbaţii, în cămăşi cu mânecă scurtă, fără sacou, iar femeile, în rochii şi fuste "un pic mai scurte decât de obicei".


În schimb, guvernul a dorit să arate că reacţionează cu calm la anomaliile vremii. Dmitri Peskov, secretarul de presă al premierului Vladimir Putin, a declarat pentru RBK Daily că "vremea călduroasă nu este principalul subiect de discuţii la guvern".

El a mai precizat că miniştrii şi responsabilii guvernamentali care nu participă la evenimente oficiale pot să stea chiar şi în papuci la ei în birou.

Peskov a recunoscut că el, personal, vine la serviciu în sacou şi cu cravată.


Etichete Kremlin,MoscovacaniculăZiua Victoriei,Dmitri Peskov.

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live