Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

26 Octombrie 2020
Vizualizari: 536
Comentează add

Furtuna şi ploaia au produs pagube însemnate în județul Constanța

sorin-cealera-constanta

  Foto: ISU Dobrogea

Furtuna şi cantităţile mari de precipitaţii din această dimineaţă au produs pagube însemnate în mai multe gospodării din judeţul Constanţa şi au inundat mai multe drumuri. Grindina şi vântul puternic au lăsat numeroase case fără curent şi apă potabilă.
 
Pompierii, autorităţile locale şi echipele Regiilor Judeţene de Drumuri şi de Apă intervin şi la această oră pentru remedierea avariilor.
Reporter: Pompierii de la ISU Dobrogea acționează pe raza localităților unde sunt gospodării și case inundate, dar și copaci doborâți la pământ. În Valu lui Traian au fost inundate 15 străzi și cinci case, iar un copac a căzut pe șosea. Situații similare au fost în localitățile Mereni și Cerchezu, iar cea mai complexă intervenție a avut loc în satul Palazu Mic din comuna Mihail Kogălniceanu, unde șapte pompieri au intervenit cu două autospeciale pentru a degaja un strat gros de gheață produsă de grindină.
 
Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea: Viitura a afectat o locuinţă în care se aflau cinci persoane și anume, trei copii și doi adulți. Stratul de grindină acumulat s-a revărsat peste gospodăria respectivă. Cele cinci persoane s-au autoevacuat în siguranță. Pompierii constănțeni intervin și la această oră pentru înlăturarea efectelor negative produse de cantitățile de ploi căzute pe raza județului Constanța.
 
Reporter: Intervențiile se desfășoară cu sprijinul autorităților locale. Mai multe sectoare de drumuri au fost inundate în zona localităților Cerchezu, Corbu, Nuntaşi, General Scărișoreanu, Plopeni și Culmea. Utilajele Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanța au acționat pentru curățarea drumurilor de aluviuni. Din cauza furtunii, mai multe stații de pompare au înregistrat căderi de tensiune, iar ca urmare a lipsei de energie electrică. nu se poate furniza apă potabilă în localitățile Topraisar, Cobadin, Viișoara și Valu lui Traian, unde echipele Regiei de apă Județeană intervin pentru remedierea avariilor.
 
(PH)

Etichete inundaţiifurtunaploaiepagubeConstanta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live