Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu

31 Octombrie 2012
Vizualizari: 1712
Comentează add

Furtuna Sandy a început să piardă din forţă în timp ce se deplasează spre Canada, însă a lăsat în urmă pagube însemnate.

Furtuna puternică Sandy a afectat milioane de oameni în SUA Furtuna puternică Sandy a afectat milioane de oameni în SUA - Conține audio

ani-sandu

Foto: Reuters.

Milioane de americani îşi petrec noaptea în beznă şi în apă, victime ale uraganului Sandy în New York şi New Jersey, în acest din urmă stat, preşedintele Barack Obama având prevăzută azi o vizită.

Cu exact o săptămână înaintea scrutinului prezidenţial, şeful executivului, aspirant la un nou mandat, şi-a pus în paranteză campania electorală, concentrându-se asupra operaţiunilor de ajutorare a sinistraţilor.

După 67 de morţi în Caraibe, Sandy a făcut cel puţin 42 de victime în Statele Unite.

Furtuna a început să piardă din forţă în timp ce se deplasează spre Canada, însă a lăsat în urmă pagube însemnate.

Guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie, spunea ieri că situaţia în zonele de coastă este incredibilă, dincolo de ce-ar fi crezut că o să vadă vreodată.

"O să reconstruim totul" - a asigurat populaţia Christie. În New York, aseară, chiar şi la 24 de ore de când centrul furtunii a atins ţărmul american, mare parte din cartierul Manhattan era în beznă.

Potrivit presei americane, oamenii ar putea sta fără curent încă o săptămână, până se rezolvă problemele.

Metroul din New York, unde tunelurile au fost inundate de ape, va rămâne închis câteva zile.

O parte din trenurile de pe Coasta de Est îşi vor relua touşi circulaţia astăzi, iar aeroportul JFK a fost parţial deschis. În total, din cauza furtunii, peste 16.000 de zboruri au fost anulate.

"Pagubele pe care le avem în oraş sunt în mod cert extinse şi lucrurile nu vor fi rezolvate peste noapte" - a spus primarul New Yorkului, Michael Bloomberg.

Bursele ar urma să fie deschise şi ele astăzi, după două zile în care nu s-au făcut tranzacţii.

Candidatul republican la preşedinţie, Mitt Romney, urmează să-şi reia evenimentele de campanie electorală cu un miting în statul Florida.

Barack Obama a anunţat că va merge astăzi în statul New Jersey pentru a vedea efectele furtunii, alături de guvernatorul republican Chris Christie.

Unul dintre cei mai duri critici ai lui Obama de până acum, Christie, a spus ieri că reacţia şi sprijinul preşedintelui de la debutul uraganului au fost extraordinare.

Audio: Interviu difuzat în cadrul emisiunii Matinal de miercuri despre cum este receptată situaţia din New York, chiar de la o româncă stabilită acolo de 15 ani, Vianora Vinka.


Etichete New YorkSandyNew JerseySUACanadafurtunăMichael BloombergMitt RomneymetrouBarack Obama

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live