Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA MUZICALĂ Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Septembrie 2019
Vizualizari: 409
Comentează add

Furtună politică la Londra

radiojurnal

Deputaţii britanici care se opun unui Brexit fără acord vor încerca în această seară să preia controlul în Parlamentul de la Londra, pentru a forţa adoptarea unei legi care să oblige guvernul să ceară Bruxelles-ului o nouă amânare a ieşirii ţării din Uniunea Europeană. Executivul condus de premierul Boris Johnson îi acuză chiar pe deputaţii conservatori decişi să se alăture opoziţiei în acest demers de un comportament iresponsabil. În plină furtună politică, Boris Johnson intenţionează să ceară organizarea de alegeri anticipate, în cazul în care nu va reuşi sa împiedice adoptarea acestei legi. De la Londra, are detalii corespondentul Radio România Actualităţi, Dan Vasiliu.

Reporter: Ministrul de externe, Dominic Raab, consideră că demersul deputaţilor nu face decât să împiedice posibila renegociere a acordului de retragere încheiat cu Bruxelles.

Dominic Raab: Cred că este o legislaţie nesăbuită şi profund iresponsabilă, menită să anuleze sau cel puţin să amâne Brexitul. Se fac progrese în privinţa negocierilor cu Bruxelles, dar, dacă această lege îi va face pe liderii europeni să creadă că există o şansă ca Brexitul să nu mai aibă loc, atunci poziţia premierului în aceste negocieri va fi una slăbită - a declarat Dominic Raab. Deputaţii vor vota în această seară pentru a prelua controlul asupra agendei parlamentare şi, dacă vor reuşi, mâine va avea loc un nou vot asupra legii introduse pe ordinea de zi. Guvernul a lăsat să se înţeleagă că, dacă nu va putea stopa acest proces legislativ, va cere organizarea de alegeri anticipate, dar pentru asta va avea nevoie de sprijinul a două treimi dintre parlamentari.
 

Jeremy Corbyn: Când vor avea loc alegerile, voi fi pregătit, voi veţi fi pregătiţi, vom livra acest mesaj şi vom câştiga pentru locuitorii acestei ţări a spus - liderul laburist Jeremy Corbyn. Totuşi, mai mulţi colegi de partid au transmis presei un mesaj total diferit. Partidul Laburist nu va susţine organizarea de alegeri decât dacă acestea vor avea loc după 31 octombrie, iar Brexitul va fi între timp amânat.
 


Etichete Dan VasiliuBrexitJeremy Corbyn

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live