Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

22 Ianuarie 2020
Vizualizari: 379
Comentează add

Furtuna "Gloria" s-a intensificat în ultimele ore în sud-vestul Franţei, după ce a făcut deja patru morţi în Spania.

Furtuna "Gloria" s-a intensificat în sud-vestul Franţei

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Big waves overpass a breakwater at the Port Olympic marina in Barcelona as storm Gloria batters Spanish eastern coast on January 21, 2020. Freezing winds, heavy snow and rain lashed parts of Spain yesterday, killing three people, forcing the closure of schools that cancelled classes for nearly 200,000 students and disrupting travel, officials said. Josep LAGO / AFP

Furtuna "Gloria" s-a intensificat în ultimele ore în sud-vestul Franţei, după ce a făcut deja patru morţi în Spania.

Meteorologii prognozează că astăzi și mâine pe Coasta Franceză a Mediteranei vor cădea precipitații cât pentru patru-cinci luni ce vor provoca inundații de proporții.

Ploile și zăpada sunt însoțite de rafale puternice de vânt de 80-90 de km/h care ridică valuri gigantice. În zonele înalte există risc crescut de avalanșe.

Începând de vineri, "Gloria" se va îndrepta spre estul Coastelor Franceze.

Regiunea Pirineilor Orientali, cea mai afectată în acest moment, nu s-a mai confruntat cu o astfel de vreme de aproape 40 de ani.

Oamenii din mai multe localități au fost evacuați, autostrada care leagă Spania de Franța este închisă de ieri, precum și numeroase drumuri, devenite impracticabile din cauza precipitațiilor, plajele au fost inundate, iar mai multe localități apa a ajuns pe străzi și în locuințe.

Mii de case sunt lipsite de electricitate.

Potrivit meteorologilor, "Gloria" este oarecum neobișnuită pentru această perioadă a anului, furtunile mediteraneene manifestându-se în general în lunile octombrie și noiembrie.

Una dintre cauze ar putea fi temperatura ridicată a apei mării, care se apropie zilele trecute de 15 grade, mult peste cea normală pentru luna ianuarie.


Etichete furtunagloriafranta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live