Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

18 Ianuarie 2022
Vizualizari: 340
Comentează add

Remedierea problemelor și recalcularea facturilor pentru persoanele care au avut de suferit în noiembrie, decembrie și ianuarie, au fost principalele solicitări ale premierului.

Furnizorii de electricitate şi gaze au agreat noile măsuri ale guvernului

petruta-obrejan

      Palatul Victoria - sediul Guvernului României.    Foto: gov.ro.

Furnizorii de energie electrică şi gaze naturale au agreat noile măsuri propuse de guvern pentru compensarea şi plafonarea preţurilor, potrivit unui anunţ al Executivului.

Ei au avut, astăzi, o discuţie, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă, în cursul căreia şi-au asumat responsabilitatea de a reface facturile emise greşit, iar cele deja achitate să fie deduse din următoarea factură.

Remedierea problemelor apărute și recalcularea facturilor pentru persoanele care au avut de suferit în lunile noiembrie, decembrie și ianuarie, au fost principalele solicitări ale premierului Nicolae Ciucă, față de reprezentanții producătorilor și furnizorilor din domeniul energiei, el spunând că a văzut familii cu venituri mici, instituții și reprezentanți ai cultelor, centre sociale cu facturi foarte mari.
 
Au fost prezentate totodată măsurile pe care actualul Cabinet intenționează să le ia cât mai repede şi anume plafonarea prețului la energie pentru consumatorii casnici și industriali, dar și pentru IMM-uri, în paralel cu creșterea plafonului de consum până la care se aplică această facilitate, precum și introducerea unui sistem de reducere a facturii la energie pentru universități, dar și alte instituții.
 
În cadrul întâlnirii, președintele ANPC, Mihai Culeafă, a arătat că peste două milioane de facturi pentru furnizarea energiei electrice au fost deja recalculate, fiind preluate peste 450 de sesizări de emitere neconformă, iar în urmă controalelor efectuate au fost date amenzi în valoare de peste 600 000 de lei.
 
De asemenea, măsurile Guvernului vor reglementa situația, astfel încât oamenii să nu fie debranșați pentru facturile calculate greșit și nici să fie obligați să plătească penalități.
 
Furnizorii de energie electrică și gaze naturale, prezenți la discuțiile de la Palatul Victoria, au agreat noile măsuri ale Executivului privind compensarea și plafonarea prețurilor, precizând că vor remedia problemele și vor storna și reface facturile emise eronat până acum, urmând ca cele deja achitate să se deducă din următoarea factură.
 

Etichete furnizorielectricitategazerecalculareguvernpremierNicolae Ciucă(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live