Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Ianuarie 2019
Vizualizari: 569
Comentează add

Autorităţile au închis şi marţi accesul la internet, măsură menţinută o zi, însă unele platforme precum serviciile de mail, Whatsapp, Facebook sau Twitter rămân blocate.

Furnizarea serviciilor de internet în Zimbabwe a fost suspendată

sergiu-stet

  Drapelul Zimbabwe.     Foto: pixabay.com.

Econet Wireless, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Zimbabwe, a anunţat vineri, 18 ianuarie, că guvernul i-a dat dispoziţie să suspende toate serviciile de internet până la noi dispoziţii, în urma mai multor zile de proteste izbucnite din cauza creşterii preţurilor la combustibili.

Reuters transmite că cetăţenii ţării îl acuză pe preşedintele Emmerson Mnangagwa că nu a reuşit să-şi respecte promisiunile preelectorale privind relansarea creşterii economice, constatându-se în schimb o scădere a puterii de cumpărare, dublată de hiperinflaţie.

Protestatarii îl acuză pe preşedinte că a apelat la forţele armate pentru a zdrobi opoziţia, la fel cum proceda predecesorul său, Robert Mugabe. Autorităţile au anunţat că trei persoane au fost ucise în timpul protestelor izbucnite după ce guvernul lui Mnangagwa a dispus creşterea preţurilor la combustibil cu 150%.

Activiştii pentru drepturile omului susţin că această creştere bruscă este prea mare. Iniţial, autorităţile au închis marţi accesul la internet, măsură menţinută până miercuri, însă anumite platforme media precum serviciile de mail, Whatsapp, Facebook sau Twitter rămân în continuare blocate.

Criticii susţin că guvernul încearcă astfel să împiedice difuzarea în lume a imaginilor privind modul în care autorităţile gestionează protestele. La staţiile de alimentare cu carburant s-au format cozi lungi de aşeptare, iar marile centre comerciale au fost luate cu asalt, oamenii încercând să-şi facă provizii alimentare.


Etichete Econet Wireless,ZimbabweEmmerson MnangagwaRobert MugabeWhatsappFacebookTwitter

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live