Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

30 Octombrie 2019
Vizualizari: 227
Comentează add

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, afirmă că sunt întrunite condiţiile legale pentru ca RADET să înceapă furnizarea energiei termice.

Furnizarea energiei termice în capitală

florin-lepadatu

 Foto: bucurestifm.ro

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, afirmă că sunt întrunite condiţiile legale pentru ca RADET să înceapă furnizarea energiei termice.

Primarul a precizat, marţi, la Comandamentul de Iarnă, că în ultimii trei au fost făcute investiţii fără precedent în reţeaua de termoficare, iar subvenţia este plătită la zi.

Gabriela Firea: "Sunt convinsă că şi în acest an bucureştenii vor avea atât apă caldă, cât şi căldură, precum şi toate serviciile necesare pentru a trece cu bine de sezonul rece.

Încă de la începutul săptămânii, RADET a început probele, astfel încât putem să începem furnizarea agentului termic fără probleme.

În ultimii trei ani s-au făcut investiţii fără precedent în reţeaua de termoficare, care este foarte veche, de 50-60 de ani, şi, din nefericire, în ultimii peste 20 de ani a existat un deficit de investiţii în conductele RADET.

Şi, de aceea, în fiecare an au avut loc şi foarte multe avarii.

Sperăm ca acestea să fie din ce în ce mai rare."

La rândul său, administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu, a explicat că încă din această primăvară au început lucrări de reparaţii şi investiţii, atât cu forţe proprii, cât şi prin contracte cu terţi.

Lucrările se vor efectua şi în sezonul rece, fără a afecta furnizarea agentului termic către bucureşteni.

Administratorul RADET a mai spus că, de la ora 24:00, toate punctele termice vor putea livra căldură, cu excepţia celor din zona Aviaţiei - Nicolae Caranfil, unde problemele vor fi remediate în maximum două săptămâni.

Alexandru Burghiu: "De duminică seară, de la ora 23:00, am început încărcarea punctelor termice.

Se face o încărcare graduală, ţinând cont de complexitatea şi magnitudinea  sistemului, astfel încât să fie o încărcare lină, fără şocuri.

În momentul de faţă avem 97% din punctele termice încărcate, restul sunt puncte unde încă se mai lucrează şi până la ora 24:00 vor fi şi acestea încărcate."

Bucureştenii pot sesiza orice disfuncţionalităţi în alimentarea cu energie termică la tel verde 0800.800.868 sau la dispeceratul RADET - 9442, precizează reporterul RRA, Atena Teognoste.


Etichete RADETcăldură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live