Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Decembrie 2018
Vizualizari: 239
Comentează add

Lideri mondiali s-au adunat, miercuri, la Washington, pentru a asista la funeraliile de stat ale fostului preşedinte american, George H.W. Bush.

Funeralii la Washington

florin-lepadatu

 

Lideri mondiali s-au adunat, miercuri, la Washington, pentru a asista la funeraliile de stat ale fostului preşedinte american, George H.W. Bush.

Acesta a încetat din viaţă pe 1 decembrie, la vârsta de 94 de ani.

Toţi preşedinţii aflaţi în viaţă şi familiile lor au fost prezenţi la ceremonia de la Catedrala Naţională.

Corespondenţă din Washington, reporter Doina Saiciuc: "În ultimele sale momente, în capitala federală, al 41-lea preşedinte al Statelor Unite, George Herbert Walker Bush, i-a adus împreună pe republicani şi democraţi, şi nu numai pe liderii lor, ci şi pe oamenii obişnuiţi, veniţi să-l omagieze pe preşedintele, care nu numai că a condus poporul american, ci l-a iubit cu tot sufletul.

Într-o ceremonie finală la Catedrala Naţională, istoricul prezidenţial John Mitchum a arătat că George Herbert Walker Bush a fost un om care a crezut în cauze mai mari decât el însuşi.

John Mitchum: "George Herbert Walker Bush a fost ultimul mare om de stat, soldat al Americii, un părinte-fondator al secolului XX.

El a crezut că atunci când ţi se dă mult, mult se aşteaptă de la tine.

Şi pentru că viaţa i-a dat atât de mult, el a răspuns dând din nou şi din nou.

S-a ridicat în timpul Războiului Rece împotriva totalitarismului, s-a ridicat împotriva tiraniei şi discriminării şi în mandatul său un zid a căzut în Berlin, agresiunea dictaturii nu a mai rezistat.

Lincoln şi Bush ne-au cerut amândoi să alegem dreptatea în faţa oportunismului, speranţa şi nu frica."

Al 43-lea preşedinte, George Walker Bush, şi-a onorat tatăl la Catedrala Naţională: "În discursul de inaugurare, al 41-lea preşedinte al Statelor Unite a spus: "Nu putem spera doar să lăsăm copiilor noştri o maşină mai mare, un cont bancar mai mare, trebuie să sperăm că le lăsăm înţelegerea a ceea ce înseamnă să fie prieten mai bun, un cetăţean care îşi lasă în urmă casa, vecinătatea şi oraşul într-o stare mai bună decât le-a găsit"."


Etichete SUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live