Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (Talk - show RRA) Marţi, 18 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

14 Noiembrie 2017
Vizualizari: 597
Comentează add

Funcţionarii publici trimişi în judecată pentru fapte de corupţie nu vor fi suspendaţi din funcţie pe durata procesului.

Funcționarii publici trimiși în judecată "rămân în funcții"

iulia-gherman

Funcţionarii publici trimişi în judecată pentru fapte de corupţie nu vor fi suspendaţi din funcţie pe durata procesului.

Decizia a fost luată astăzi de plenul Camerei Deputaţilor care a admis doar parţial cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis asupra legii privind statutul funcţionarilor publici. Anterior, şi Curtea Constituţională a declarat mai multe articole din document ca fiind neconstituţionale.

Reporter: Iulia Gherman - Preşedintele Klaus Iohannis subliniază în cererea de reexaminare că menţinerea în funcţie a unui funcţionar public trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie cu intenţie sau contra umanităţii generează efecte negative şi vulnerabilitate asupra autorităţii publice. Punctul de vedere al şefului statului a fost susţinut în plenul Camerei Deputaţilor de reprezentanţii PMP şi USR.

Cristian Seidler, USR: Propunerea de revizuire a preşedintelui solicita ca un asemenea funcţionar să fie suspendat până la judecarea cauzei. Lăsaţi o persoană trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie să-şi desfăşoare nestingherit activitatea în cadrul instituţiei care i-a dat ocazia şi în cadrul funcţiei care i-a dat ocazia să săvârşească o asemenea infracţiune.
Reporter: Preşedintele Comisiei de muncă, deputatul PSD, Adrian Solomon, a declarat că trebuie respectate prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la muncă.

Adrian Solomon: Mulţi funcţionari au fost ţinta unor abuzuri din partea unor delatori şi din partea unor procurori, trimişi în judecată, achitaţi în cele din urmă de către instanţă. Nu trebuie să-i condamnăm aprioric la sărăcie şi la pauperizare, ci trebuie să avem grijă ca ei să nu influenţeze prin locul de muncă pe care îl au bunul mers al cercetărilor.

Reporter: Documentul legislativ prevede totodată că funcţionarii publici pot lucra la cerere şi după îndeplinirea vârstei de pensionare, încă trei ani.


Etichete camera deputatilordeciziefucntionari publici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live