Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Noiembrie 2019
Vizualizari: 396
Comentează add

Noul ministrul al justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat că vrea să evalueze situaţia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Funcţiile de conducere din Ministerul Public, ocupate de interimari

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Noul ministrul al justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat că vrea să evalueze situaţia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, pe care unii magistraţi o doresc desfiinţată.

El i-a îndemnat, de asemenea, pe procurorii profesionişti să se înscrie la selecţia care va fi organizată pentru ocuparea funcţiilor de conducere la parchete, subliniind că numirile nu se vor face pe criterii politice sau de prietenie.

Cătălin Predoiu: "Cred că fiecare procuror care se simte capabil să ducă această misiune înainte, să aducă progres Ministerul Public, profesionalism, mai bună organizare să se înscrie.

Nu este doar o opţiune, nu este doar un drept, eu îi rog să o privească şi ca pe o obligaţie.

Dacă eşti bine pregătit, dacă îţi pasă de cetăţeni, dacă îţi pasă de lege, eşti obligat să iei în considerare, măcar să te înscrii."

În prezent, cele mai importante funcţii de conducere din Ministerul Public, respectiv la Parchetul General, DIICOT şi DNA sunt ocupate de interimari, informează Rador.


Etichete Justiţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live