Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

8 August 2010
Vizualizari: 1596
Comentează add

Locuitorii Moscovei trebuie să suporte o valoare a monoxidului de carbon care depăşeşte de şase ori valuarea normală, meteorologii ruşi afirmând că fumul nu se va disipa până miercuri.

Fumul, "un inamic" al Rusiei Fumul, "un inamic" al Rusiei - Conține video

Foto: Reuters.

Zeci de zboruri au întârzieri, iar îngrijorarea privind sănătatea publică este în creştere, la Moscova, din cauza fumului persistent generat de incendiile de la periferie.

Serviciul de presă de la Moscova, citat de Interfax, transmite că Franţa va trimite un avion pentru a ajuta autorităţile ruse în lupta împotriva incendiilor de pădure, în timp ce Italia a promis mai multe avioane în afară de cele două CanadAir, care au ajuns deja în Rusia.

La Moscova, turnurile Kremlinului sau zgârie-norii din epoca stalinistă nu se puteau vedea de la distanţă, iar aerul poluat şi irespirabil din ultimele zile încă nu s-a împrăştiat.

Şoferii circulă în continuare cu luminile aprinse în plină zi şi, potrivit agenţiei ITAR-TASS, au fost semnalate importante perturbări ale traficului aerian pe aeroportul internaţional Domodedovo, unde sunt blocaţi aproximativ 2.000 de pasageri.

Locuitorii Moscovei încearcă să fugă de nivelul ridicat al monoxidului de carbon care depăşeşte de şase ori valoarea normală, plecând pur şi simplu din Rusia.

Potrivit serviciilor meteorologice ruse, fumul nu se va disipa până miercuri.
 

Avioanele de pe aeroportul Domodedovo se văd cu greu prin fumul des cauzat de incendiile din afara Moscovei. Foto: Reuters.


Aproximativ 7.000 de militari luptă împotriva incendiilor alături de zeci de mii de pompieri.

Autorităţile au recunoscut în această săptămână că două baze militare au ars la 29 iulie în regiunea Moscova.

Ministerul pentru situaţii de urgenţă a anunţat că incendiile vor continua să se propage în vest, meteorologicii avertizând că nu anticipează niciun semn de ameliorare în zilele următoare, în ceea ce priveşte canicula fără precedent care afectează Rusia de peste o lună.

Potrivit autorităţilor, sâmbătă, 193.500 de hectare ardeau, iar un bilanţ oficial arăta că 52 de persoane au murit în incendiile care au devastat numeroase sate.

Recomandări ale MAE privind deplasările la Moscova

Ministerul român al Afacerilor Externe le recomandă persoanelor care au afecţiuni respiratorii să evite, dacă este posibil, deplasările la Moscova în zilele următoare, în contextul persistenţei incendiilor şi creşterii gradului de poluare în aer în capitala Federaţiei Ruse.
     
Potrivit unui comunicat transmis de MAE, avertismentul se adresează mai ales persoanelor care suferă de astm, bronşită şi alte afecţiuni similare.
   
Persoanele care nu vor putea evita deplasările sunt sfătuite să urmărească informaţiile de pe site-ul Ministerului Federaţiei Ruse pentru Combaterea Catastrofelor, accesibile în limba engleză la adresa: http://www.mchs.gov.ru/index.php?lang=eng.
   
Ambasada României la Moscova îşi desfăşoară activitatea fără modificări de program, precizează MAE, care menţionează că, în perioada de vară, activitatea curentă a ambasadelor şi consulatelor este diminuată.


Etichete RusiaMoscovaincendiifumMAErecomandăriFranţaItaliaITAR-TASSmonoxid de carbon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live