Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Radiojurnal Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Iulie 2021
Vizualizari: 480
Comentează add

Flăcările au fost stinse cu dificultate, iar acum se fac cercetări ptr a stabili cauzele deflagrației. Nu ar fi fost vorba de o eroare umană, ci de un echipament care ar fi cedat.

Fumul exploziei de la Petromidia văzut la 10 km-de la Mamaia, Corbu şi Vadu

radiojurnal

   Rafinăria Petromidia. Foto: Arhivă.

În explozia de la Rafinăria Petromidia din Năvodari care s-a produs în cursul zilei, urmată de un incendiu violent, un muncitor de 32 de ani şi-a pierdut viaţa, iar cinci au fost răniţi, dintre care unul are arsuri minore şi a refuzat internarea, doi muncitori sunt acum la Spitalul Floreasca din Capitală, iar alţi doi la Spitalul de Urgenţă din Constanţa.

Flăcările au fost stinse cu dificultate, iar acum se fac cercetări pentru a stabili cauzele exploziei şi incendiului. Directorul general al Companiei Rompetrol Rafinare, Felix Crudu, a declarat că nu a fost vorba de o eroare umană, ci de un echipament care a cedat.

  

Compania anunţă că se va face şi o analiză a impactului pe care l-au avut flăcările asupra proceselor tehnologice, astfel încât repornirea instalaţiilor din rafinărie să aibă loc în siguranţă, iar ministrul mediului, Tánczos Barna, vrea să ştie dacă societatea a respectat reglementările de mediu. Până atunci, staţiile fixe de monitorizare a calităţii aerului, amplasate la Năvodari, au înregistrat valori crescute la anumite noxe, în urma exploziei de la rafinărie, dar şefa Gărzii de Mediu Constanţa, Ileana Andrei, spune că nu a fost atinsă limita de la care populaţia ar fi trebut evacuată.

În urma exploziei s-a format un nor de fum, care a fost purtat de curenţii de aer spre mare şi nu spre ţărm sau oraş. Cei care locuiesc, sau erau în apropiere, au primit un mesaj RO-ALERT, în care erau sfătuiţi să nu stea la mai puţin de 1 kilometru de zona exploziei, să rămână în case şi să închidă ferestrele.

Fumul s-a văzut la o distanţă de 10 km de pe plajele de la Mamaia, Corbu şi Vadu.


Etichete rafinăria petromidia năvodariexplozieincendiuvictimefelix crudu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live