Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

26 Noiembrie 2012
Vizualizari: 2068
Comentează add

Potrivit unui studiu din Marea Britanie, fumatul afectează creierul, prin scăderea capacităţii de învăţare, fapt dovedit de notele mici obţinute la testele făcute de cercetători.

Fumatul "putrezeşte" creierul

ioana-dogaru

Foto: nosmokingday.org.uk.

Potrivit cercetătorilor de la King College din Londra, fumatul "putrezeşte" creierul afectând memoria, capacitatea de a învăţa şi de a raţiona, informează BBC.

Studiul realizat pe 8800 de persoane a arătat că fumatul creşte tensiunea arterială (în 50 de cazuri) şi că şi obezitatea pare să aibă un efect negativ asupra creierului, dar mai puţin decât ţigările.

Scopul principal al acestui studiu a fost să descopere legăturile dintre un atac de cord sau un atac cerebral şi starea în care se află creierul.

Rezultatele au aratat că riscul global de atac de cord sau accident vascular cerebral a fost "în mod semnificativ asociat cu declinul cognitiv".

Potrivit aceluiaşi studiu există o legătură între fumat şi note proaste la testele pe care le-au făcut oamenii de ştiinţă.

"Ştim cu toţii că fumatul, presiunea arterială, nivelul ridicat al colesterolului şi un IMC mare [Body Mass Index] sunt rele pentru inima noastră. Acest studiu vine ca o confirmare a faptului că aceşti factori sunt răi şi pentru creier", a spus societatea Alzheimer.


Etichete fumatcreierstudiuBBChipertensiune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live