Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - Succesele muzicii romanesti Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 August 2017
Vizualizari: 335
Comentează add

Creşterea salarială din sistemul de educaţie va fi de 20-25%, în 2018, nu de 50% cum se vehiculează în spaţiul public, atrag atenţia reprezentanţii FSLI.

FSLI: Creşterea salarială din educație nu va fi de 50% în 2018

radiojurnal

 Foto: Arhivă

Creşterea salarială din sistemul de educaţie va fi de 20-25%, în 2018, nu de 50% cum se vehiculează în spaţiul public, atrag atenţia reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, într-un comunicat de presă.

Sindicaliştii au avut astăzi o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, căruia i-au împărtăşit îngrijorările lor.  

Preşedintele FSLI Simion Hăncescu: Chiar dacă guvernul anunţă public că învăţământul va avea o mărire de 50% anul viitor la venitul brut, cel puţin din datele pe care le avem de la Ministerul de Finanţe până în acest moment se pare că aceste creşteri sunt nesemificative. Dacă vreţi concret ar însemna ca de la 1 ianuarie un profesor debutant să câştige 55 de lei, conform datelor pe care ni le dă Ministerul de Finanțe, adică în loc de 25% creştere este 3,8%. Reprezentanţii guvernului spun că lucrurile stau altfel. Deci vrem să vedem care este adevărul cât vor câştiga efectiv la salariul net oamenii de la 1 ianuarie şi evident de la 1 martie pentru că dacă oamenii plătesc 45% aşa cum ştim în momentul de faţă cu mare lucru nu rămân. 

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ i-a înaintat, totodată, premierului Mihai Tudose un memoriu, în numele celor 170.000 de membri, în care i-a cerut să remedieze şi problema majorării de la începutul anului viitor a contribuţiilor pe care un angajat trebuie să le plătească pentru şomaj şi asigurări de sănătate.

O nouă întâlnire va avea loc luni, 28 august, în cadrul căreia vor fi abordate şi alte teme de interes pentru sistemul de educaţie şi salariaţii acestuia.


Etichete Creşterea salarială din sistemul de educaţiemihai tudosefslISimion Hăncescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live