Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Februarie 2017
Vizualizari: 540
Comentează add

Compania Schweighofer afirmă că va continua să desfăşoare un plan de acţiuni pentru o procesare sustenabilă a lemnului în România

FSC retrage definitiv certificarea pentru lemnul procesat de Schweighofer

radiojurnal

Asociaţia pentru Certificare Forestieră - FSC retrage definitiv certificarea pentru lemnul procesat de compania austriacă Schweighofer, anunţă platforma de petiţii 'www.de-clic.ro', care a lansat în decembrie 2016 o campanie în acest sens.

După cum se arată într-un comunicat al platformei, în urma acestei decizii, lemnul tăiat ilegal din pădurile României nu va mai fi certificat ca fiind sustenabil şi nu va mai putea fi vândut sub marca FSC pe pieţele internaţionale.

Organizaţia neguvernamentală a hotărât să se disocieze de compania austriacă după ce a primit o petiţie cu 250.000 de semnături din România, Germania şi Austria. Platforma 'www.de-clic.ro' a lansat, de asemenea, o petiţie în care se cere magazinelor de bricolaj să renunţe la vânzarea produselor Schweighofer, precizează reprezentanta platformei, Raluca Veştemeanu. 

Pe de altă parte, Compania Schweighofer afirmă că va continua să desfăşoare un plan de acţiuni pentru o procesare sustenabilă a lemnului în România; de asemenea, va continua dialogul cu FSC, pentru a defini planul de reasociere.


Etichete Asociaţia pentru Certificare Forestierăcompania austriacă Schweighoferretragerea certificării lemnului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live