Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Joi, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

19 Iunie 2013
Vizualizari: 2734
Comentează add

Două tone de fructe de pădure congelate care au fost importate din România, Polonia şi Bulgaria au fost retrase de la vânzare în Italia, pentru că ar fi contaminate cu hepatita A.

Fructe de pădure congelate, "contaminate cu virusul hepatitei A"

florentina-varga

Fructe de pădure congelate care au fost importate din România, Polonia şi Bulgaria au fost retrase de la vânzare în Italia, după ce s-a descoperit că sunt contaminate cu virusul hepatitei A, potrivit unor informaţii introduse în sistemul european de alertă alimentară.

ANSVSA a precizat cu putin timp că producatorul  din România a exportat pe data de 14 septembrie anul trecut şi până acum nu au fost depistate nereguli la acel producator.

Vladimir Mănăstireanu, preşedinte ANSVSA a precizat ca inspectorii sanitari-veterinari au verificat distribuţia din ţara noastra şi până în acest moment nu au gasit nereguli.

Alerta pe acest subiect, introdusă în Rapid Alert System for Food and Feed la 30 mai, vizează un lot de fructe de pădure congelate care, potrivit informaţiilor actualizate luni, 17 iunie, a fost retras de la comercializare în Italia.
   
Măsura a fost dispusă de autorităţile italiene după ce în lotul respectiv a fost descoperit virusul hepatic A.
   
Tot Italia a introdus în Rapid Alert System for Food and Feed alte două alerte privind loturi de fructe de pădure congelate care sunt contaminate cu virusul hepatitei A.

Loturile, aduse din Canada, Serbia, Bulgaria şi Polonia, au fost, de asemenea, retrase de pe piaţă.
   
Hepatita de tip A este o boala infecţioasă cauzată de acest virus, care se transmite prin alimente şi apă contaminată, având o perioadă de incubaţie între 15 şi 45 de zile.


Etichete Fructe de pădureRomâniaPoloniaBulgariahepatita AVladimir MănăstireanuItaliainspectorii sanitari-veterinari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live