Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

5 Martie 2018
Vizualizari: 755
Comentează add

Până în anul 2009, de curăţarea fâşiei de la frontieră se ocupau primăriile din zonă, după care aceasta a trecut la Poliţia de frontieră care nu are fonduri pentru aceste lucrări.

Frontiera dintre România şi Ungaria ridică probleme în privinţa migranţilor

ioan-suciu

 

Fâşia de frontieră dintre România şi Ungaria, pe partea română, în zona Nădlac, ridică mari probleme pentru supravegherea eventualilor migranţi care ar încerca să iasă ilegal din ţară. De întreţinerea ei trebuia să se ocupe Poliţia de frontieră, însă nu a mai primit fonduri pentru acestă operaţiune din 2015.

Chestorul Marin Bondar, şeful IPTF Oradea, spune că în momentul de faţă sunt în derulare procedeele de licitaţie pentru lucrările de întreţinere şi sunt discuţii avansate la nivel de minister în ceea ce priveşte cumpărarea de utilaje astfel încât Poliţia de Frontieră Română să se ocupe de curăţarea zonei. 

"În ultima perioadă, în 2015, am primit fonduri pentru a întreţine culoarul de frontieră. Deocamdată, urmăm procedura de achiziţii, urmează să primim fonduri", susţine chestorul Marian Bondar.

Până în anul 2009, de curăţarea fâşiei se ocupau primăriile din zonă, după care aceasta a trecut la Poliţia de frontieră.


Etichete Marin BondarIPTF Oradeafrontierăfâşiemigranţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live