Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

3 Decembrie 2010
Vizualizari: 1628
Comentează add

Cel puţin 60 de persoane au murit din cauza valului de frig care a cuprins Europa. În ultimele 24 de ore, 17 persoane au murit din cauza frigului în Europa Centrală.

Frigul ucide 60 de europeni Frigul ucide 60 de europeni - Conține video

ioana-dogaru

Iarna grea a cuprins Europa. Foto: Reuters.

Cel puţin 60 de persoane au murit din cauza valului de frig timpuriu ce afectează Europa de o săptămână, în pofida unei ameliorări, în anumite zone, relatează AFP.

În ultimele 24 de ore, încă 17 persoane au murit din cauza frigului în Europa Centrală, numărul persoanelor decedate în această zonă în ultima săptămână ajungând la 45.

S-au mai înregistrat 11 morţi în Rusia, unul în Germania şi trei în Franţa, potrivit autorităţilor locale.

În Polonia victimele frigului sunt persoane cu vârste cuprinse între 35 şi 60 de ani, fără un domiciliu stabil, de obicei, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şi Rusia se confruntă cu un frig neobişnuit pentru acestă perioadă, fenomen care se înregistrează "o dată la 30 până la 50 de ani", potrivit autorităţilor din domeniul meteorologiei.

Cele mai scăzute temperaturi s-au înregistrat marţi, în Urali (-47 de grade), şi în Siberia, în ţinutul Evenk (-51 de grade).

Video: Vremea rea persistă în Europa. Sursă: Reuters.


Etichete morţifrigvalEuropazăpadătransportiarnă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live