Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Decembrie 2016
Vizualizari: 978
Comentează add

La Drobeta Turnu Severin preţul gigacaloriei a fost mărit pentru a încălzi agentul termic cu păcură, după ce termocentrala pe cărbune nu a mai primit autorizaţie de mediu.

Frigul din case şi gigacaloria scumpită creează nemulţumiri la Drobeta

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Locuitorii din  Drobeta-Turnu Severin sunt nemulţumiţi că nu au căldură, în condiţiile în care, recent, consilierii municipali au majorat preţul gigacaloriei.

 

Potrivit corespondentului nostru, Mihai Bădescu, oraşul a ajuns într-o situaţie dramatică după ce termocentrala care furniza agentul termic nu a mai avut autorizaţie de mediu să funcţioneze pe cărbune.

 

Din acest motiv, autorităţile locale au închiriat două cazane care se încălzesc cu păcură, dar preţul acestui combustibil este mai mare, iar puterea calorică mult mai redusă decât la cărbune, fiind nevoie de majorarea preţului gigacaloriei.

 

Localnicii vor plăti mai mult, însă, în sute de apartamente caloriferele nu se încălzesc suficient şi, în plus, din cauza avariilor repetate cauzate de o reţea termică prost reabilitată, alimentarea cu agent termic se întrerupe zilnic. 

 

Etichete drobeta turnu severinfrigapartamentescumpire gigacalorie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live