Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

14 Aprilie 2016
Vizualizari: 1771
Comentează add

Sărmanii din municipiul Botoşani îşi vor găsi mai uşor hrana de care au nevoie datorită unor tineri inimoşi, care au pus în practică un proiect umanitar.

Frigidere sociale la Botoșani Frigidere sociale la Botoșani - Conține audio

gina-poenaru-botosani

foto: Gina Poenaru

După ce au instalat pe străzile oraşului containere pentru îmbrăcăminte, soţii Tudose -Ivan au montat două frigidere sociale în două intersecţii intens circulate.Oricine poate lăsa acolo alimente neperisabile pentru persoanele nevoiaşe, care au aflat deja despre această metodă caritabilă lansată în premieră la Botoşani.

Un proiect iniţiat în urmă cu câteva luni a prins viaţă la începutul acestei săptămâni. Doua frigidere sociale instalate în două puncte fierbinţi din municipiul Botoşani au fost racordate la reţeaua de energie electrică şi au devenit funcţionale.  Acestea se adresează persoanelor nevoiaşe şi au ajuns în stradă datorita Asociaţiei Happy, ​administrată de soţii Tudose-Ivan, aceeaşi care au instalat 5 containere stradale pentru îmbrăcăminte şi jucării, tot în scop umanitar.

Frigiderele, unice în judeţul Botoşani, sunt amplasate în apropierea Liceului de Artă „Ştefan Luchian” şi în vecintatea  Bisericii „Rosetti”, ambele pe Bulevardul Mihai Eminescu, în zone supravegheate video de municipalitate. Practic, oricine poate lăsa acolo alimente neperisabile, ambalate şi în termen de valabilitate, astfel încât oricine are nevoie să le poată lua. Nu sunt permise ouă, mâncare gătită, carne sau peşte crud.

Ideea frigiderelor sociale a pornit din Arabia Saudită, unde o persoană privată a amplasat un frigider în faţa propriei case. Ideea a fost imediat preluată în Spania şi apoi în ţara noastră, unde regula de bază este aceea a... bunului simţ!​


Etichete frigidere socialeBotoșanicampanii sociale

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live