Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Iamandi

8 Septembrie 2015
Vizualizari: 1414
Comentează add

Federaţia Română de Fotbal spune că nu a achitat şi nici nu va achita vreo factură pentru prelungirea programului la metrou la meciuri, aşa cum cere Metrorex.

FRF: Metrorex nu şi-ar fi prelungit programul "pe gratis"

ionut-iamandi

Statie de metrou in Bucuresti. Foto: Ionut Iamandi.

Ca răspuns la o solicitare a RRA, Federaţia Română de Fotbal afirmă că nu a plătit nicio sumă cerută de Metrorex pentru prelungirea programului de lucru la metrou în ziua meciului România – Grecia.

"Serviciul este unul public, menit să vină în sprijinul locuitorilor Capitalei".

"Acest serviciu nu ar fi fost pus la dispoziţia călătorilor cu titlu gratuit, din el compania ar fi obţinut un beneficiu financiar prin vânzarea cartelelor de acces", se afirmă într-un răspuns al Departamentului de Comunicare al Federaţiei pentru românia-actualităţi.ro.

FRF susţine că Metrorex ar mai fi încercat în 2014 să obţină de la Federaţie o sumă similară "de 60.000 de lei plus TVA", cu ocazia finalei Cupei României. Potrivit FRF, atunci a intervenit Primăria Capitalei, iar până la urmă programul metroului a fost prelungit şi după ora 23.00, "fără niciun cost din partea FRF".

Neînţelegerea Metrorex-FRF, bucuria taximetriştilor

Luni, Metrorex a anunţat că nu va îşi prelungi programul după ora 23.00, aşa cum anunţase FRF cu o zi înainte.

Metrorex preciza că prelungirea programului "generează costuri suplimentare care în acest moment nu pot fi suportate integral de către societate."

"Tariful aferent prestaţiei de prelungire a programului de circulaţie aprobat de Consiliul de Administraţie al Metrorex este de 30.000 lei pe oră (fără TVA), rezultând o sumă totală de 60.000 lei (fără TVA) pentru cele două ore de prelungire a programului de circulaţie", se arăta într-un comunicat al Metrorex.

Cu TVA, suma solicitată de Metrorex de la FRF ar fi ajuns la 74.400 de lei.

Meciul România - Grecia, contând pentu preliminariile campionatului european de fotbal din 2016, s-a jucat luni seară şi s-a încheiat cu scor alb, 0 - 0. 

Potrivit organizatorilor, la partidă au asistat aproape 40.000 de spectatori. Aceştia au plecat de la meci cu maşinile personale, cu taxiurile sau cu cursele de noapte ale RATB, regia locală de transport public.


Etichete exclusiv onlinemetroufotbalfrfmetrorexfederatia română de fotbalromania greciaratb

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live