Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

21 Mai 2016
Vizualizari: 2401
Comentează add

Fregata franceză "Jean Bart" va participa luni la un exerciţiu de antrenament comun cu Forţele Navale Române

Fregata franceză "Jean Bart" a ajuns în portul Constanţa

mona-constantinescu-constanta

  Fregata "Jean Bart"

 În portul Constanţa a acostat ieri fregata franceză "Jean Bart", care va participa luni, la un exerciţiu de antrenament comun cu Forţele Navale Române. După cum au declarat militarii francezi şi cei români, exerciţiul urmăreşte îmbunătăţirea colaborării în îndeplinirea misiunilor comune în cadrul NATO.  

Fregata "Jean Bart" este o navă din clasa F 70AA, care poate desfăşura misiuni de luptă antiaeriană, în cadrul operaţiunilor aeromaritime, precum şi operaţii de gestionare crize maritime. Nava poate interveni în orice zonă de pe glob, împreună cu alte platforme militare aliate sau internaţionale.  

Căpitan comandor Olivier de Saint Julien, comandantul fregatei "Jean Bart": "Franţa şi România sunt membre NATO, deci Fregata "Jean Bart" participă în mod regulat la exerciţii de protejare împreună cu vasele americane. Marina franceză vrea să aibă o relaţie de cooperare cu România  de aceea a venit în Marea Neagră pentru a face un exerciţiu cu navele româneşti. În general, când facem o escală într-o ţară, facem un singur exerciţiu, dar cu România vom face două exerciţii şi amândouă foarte importante".  

Luni, 23 mai, fregata franceză împreună cu Fregata "Regina Maria" vor lua parte la un exerciţiu bilateral româno-francez la care vor participa şapte nave militare româneşti şi aproximativ 800 de militari români, precum şi trei avioane Mig 21 Lancer al Forţelor Aeriene Române.  

Comandor Marian Ciubotaru, comandantul Fregatei "Regina Maria": "În cadrul acestui exerciţiu vom executa o gamă largă de misiuni specifice în cadrul operaţiei de reasigurare a sprijinului NATO în bazinul Mării Negre. Astfel, vom executa misiuni de căutare, atac submarin, vom executa trageri de artilerie, exerciţii de apărare aeriană. În cadrul acestor exerciţii vor participa şi Forţele Aeriene cu trei aeronave Mig 21 Lancer".


Etichete Jean BartfregataMIGNATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live