Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Vineri, 03 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Tudor Ţepeneag, Paris

14 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1066
Comentează add

După ce gruparea jihadistă a revendicat atacurie, președintele Franței a lansat un apel la unitate şi cooperare internaţională în faţa a ceea ce a numit "un act de război".

Franţa ”va fi nemiloasă cu barbarii din Daesh(ISIS)”

tudor-tepeneag-paris

Preşedintele Franţei François Hollande. Foto: Arhivă / elysee.fr.

Preşedintele Franţei a acuzat organizaţia teroristă Stat Islamic pentru seria de atentate fără precedent de la Paris, care s-au soldat cu cel puţin 128 de morţi şi aproximativ 180 de răniţi, dintre care 80 în stare gravă.

Este al treilea mesaj prezidenţial, rostit după noaptea de coşmar trăită de parizieni.

După ce gruparea jihadistă a revendicat atacurie, François Hollande a lansat un apel la unitate şi cooperare internaţională în faţa a ceea ce a numit "un act de război".

În noua sa intervenţie, preşedintele francez François Hollande, a pus în cauză în mod direct organizaţia teroristă Statul Islamic, DAESH - cum se mai spune în Franţa.  

”Franţa, pentru că a fost agresată în mod laş, ruşinos, violent, Franţa va fi nemiloasă cu barbarii din Daesh, ea va acţiona cu toate mijloacele, în cadrul legii, dar cu toate mijloacele necesare şi pe toate terenurile, în interior, ca şi în exterior, prin concertare cu aliaţii noştri, care ei înşişi sunt vizaţi de această ameninţare teroristă”, a afirmat președintele Franței.  

Interpretând spusele preşedintelui François Hollande, trebuie spus că fiind vorba de un act de război, preşedintele francez se poziţionează ca şef de război şi deschide calea unei noi politici a Franţei, care va merge probabil dincolo de intervenţiile aeriene din Siria, care au avut loc până acum, o intervenţie la sol în cadrul unei coaliţii nu mai este de acum încolo exclusă.

Se pune, bineînţeles, şi problema unei eventuale acceptări a menţinerii lui Bashar al-Assad la putere, la Damasc.

De altfel, atentatele de la Paris şi implicaţiile lor au devenit în mod inevitabil principalul subiect de discuţie al negocierilor de astăzi, de la Viena, despre situaţia din Siria, negocieri unde Franţa este reprezentată de ministrul de externe Laurent Fabius.

Mai multe știri despre atentatele teroriste din Paris găsiți pe pagina noastră specială.


Etichete Franţa va fi nemiloasă cu barbarii din DaeshPreşedintele FranţeiFrançois Hollandeatentate în Paris

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live