Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

3 Decembrie 2020
Vizualizari: 532
Comentează add

Franţa a anunţat că va începe, în câteva zile, testele pe voluntari, pentru mai multe vaccinuri anti-COVID.

Franța: Teste pe voluntari, pentru mai multe vaccinuri anti-COVID

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: Agerpres/EPA.

Franţa a anunţat că va începe, în câteva zile, testele pe voluntari, pentru mai multe vaccinuri anti-COVID, aflate în ultima fază de studii clinice înainte de a primi aprobările de lansare pe piaţă.  

Corespondenţă din Paris - Reporter: Daniela Coman - Institutul Național de Sănătate și Cercetări Medicale a anunțat că 41.000 de voluntari vor participa în Franța la testele pe oameni, după ce au fost încheiate mai multe acorduri cu trei grupuri farmaceutice internaționale. Este vorba de cel american Moderna, cel britanico-suedez AstraZeneca și de laboratorul belgian Janssen, toate aflate în faza a treia, ultima, înainte de a primi acceptul pentru comercializare. De reținut că pentru vaccinul american dezvoltat de Moderna, voluntarii supuși testăr

ii sunt persoane de peste 70 de ani. Testele ar trebui să înceapă înainte de jumătatea acestei luni, iar rezultatele înregistrate în Franța se vor adăuga celor deja obținute de laboratoare în alte țări ale lumii. Voluntarii vor fi vaccinați, apoi vor duce o viață absolut normală, fiind supravegheați de cercetători, care vor observa dacă ei au fost infectați cu coronavirus, dacă au făcut o formă severă a bolii și dacă vaccinul a dat efecte secundare.

După o primă perioadă de control atent, ei vor fi încadraţi într-o evaluare pe termen lung, ce poate dura până la doi ani, în care li se va cere să informeze echipa medicală de supraveghere cu privire la toate eventualele schimbări intervenite în starea lor de sănătate. În această seară, premierul Jean Castex și ministrul sănătății Olivier Véran vor anunța strategia Guvernului francez pentru campania de vaccinare a populației anti-COVID, prevăzută să înceapă la sfârșitul lui decembrie - începutul lui ianuarie.


Etichete (ph)testefranta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live